"Nille" spiller kamp nr. 200 i Hobro

29. april 2017

Søndagens kamp i Hobro er Anders ”Nille” Nielsens kamp nr. 200 for FC Roskilde – opnået på knap otte år.

Undertegnede havde efter AB-kampen – vel ikke den mest muntre baggrund – en snak med jubilaren, der kom til FCR i sommerferien 2007 og debuterede i sæsondebuten i 2. division øst hjemme mod Værløse, den 5. august - en kamp vi vandt 3-2 på mål af Emil Hülz, Philip Holm-Svendsen og Jannick Larsen.

Kun Christian ”Crille” Hansen har opnået 200 kampe alene for FCR og sluttede på i alt 211 kampe, mens Jannick Larsen i alt har spillet 279 (136 for RB 1906 og 143 for FCR) – men de 279 vil ”Nille” gerne ”slå” om ca. tre sæsoner. Med hans energi og spillelyst skulle det da også være muligt.

Efter 136 kampe, med udgangen af sæsonen 2012/13, trængte Anders til luftforandringer som han sagde det, og det blev til prøvetræning i Viborg, men af forskellige grunde uden resultat, inden det så blev til to år i HB Køge med ca. 50 kampe til følge.

Den 15. marts 2015 var der comeback i den lyseblå trøje, hvor vi vandt ude over AC Horsens med 2-1 – og her faldt ”Nilles” første mål for FCR. En advarsel blev det også til og så var det med de point, der var skrabet sammen i HB Køge til karantæne allerede i næste kamp.

Som ungdomsspiller foregik det i Næstved IF, hvem han dog ikke nåede at repræsentere på divisionsplan, iden han som 21-årig kom til FC Roskilde. Den store målsluger er den lille angrebsback ikke, men i sæsonen 2011/12 faldt faktisk fire af slagsen – og det seneste, nummer otte af slagsen, var i forårets 3-1-sejr over Skive IK, da en lang aflevering gik tværs over alt og alle, og ind i kassen, da Emil Nielsen ikke ”gad røre den” og dermed snød målmanden.

”Nille” startede under Martin Jungsgaard og har så siden haft Carsten Broe og Anders Theil – meget forskellige trænere, som han sagde, men alle har givet ham et eller andet med på vejen.

Interviewet er ved at være slut – det er spisetid – men vi har aftalt, at han gerne må score igen i Hobro, og at vi tales ved når vi nærmer os Jannicks rekord.

/Bjørn Jensen