FC Roskilde tabte i Birkerød

Spillerne fra FC Roskilde var ellers opsatte på at vise, at sidste weekends utilfredsstillende indsats mod FC Helsingør ikke skulle gentage sig. Men det skete desværre ikke.

Faktisk var dagens kamp en af de kampe, igennem en lang periode, hvor holdet producerede færrest chancer – og så er det som bekendt svært at score mål. Når der så endelig opstod et tilbud, blev der afsluttet for svagt eller ja, en gang blev der ganske enkelt sparket forbi bolden.

Igen var det som om, at holdet ikke rigtig troede på egne evner og der blev spillet med for lidt koncentration og vilje til at vinde nærkampe og bryde afgørende igennem ”og gå direkte på kassen”. Selvom Birkerød havde et lidt tungt midterforsvar, med den store Kofi Dakinah og den tidligere FCR-spiller Jamil Fearrington, formåede FCR desværre ikke at spille rundt om dem og blive farlige.

Retfærdigvis skal det siges, at Birkerød spillede en fin kamp, med de midler de har. De spillede meget fysisk og lægger et højt hårdt pres på FC Roskildes opspil – hvilket de lyseblå øjensynligt ikke brød sig om. Men den slags sker jo, når bolde flyttes for langsomt rundt og bolden i øvrigt springer fra én, når man modtager den, hvis man hele tiden har modstandere rundt omkring sig. Hurtige aggressive typer som Otis og Trier, lavede en del rav og uorden i FC Roskildes opspil.

Det første kvarters tid bød ikke på de helt store chancer – men efter 15 minutter kunne dommer Jesper Nilsen, der måske ikke havde én af sine bedste dage, godt fløjte for straffespark til FCR. Rajko Lekic modtager bolden og vender på sin modstander, der går i ryggen på ham og vælter ham. Men fløjten forblev tavs. Dommertrioen lavede ikke direkte fejl, der afgjorde kampen, men der var godt nok en del mærkværdige kendelser rundt om på banen.

10 minutter senere spiller Birkerød sig flot igennem, men Qvist for blokeret for afslutningen. 36 minutter er spillet, da Christian Hansen har en fin aktion, men afslutningen sniger sig lige forbi målet. Lige før pausefløjtet er det dog igen Birkerød, der afslutter fladt – men Vang klarer situationen.

2. halvleg er kun få minutter gammel, da Birkerød sender en bold ind i feltet – her står Otis, på forunderlig vis, udækket – han tager bolden til sig og placerer den helt ude ved stolpen, uden chance for Vang. Mindre end 10 minutter senere, er der en ganske ufarlig situation, hvor Anders Nielsen skal lægge bolden tilbage til Vang – afleveringen bliver for kort og hurtige Trier når bolden – afdribler Vang og sender bolden i det tomme mål.

FCR kommer frem til lidt flere tilbud i den resterende del af kampen:

62 min: Christian Hansen glider af på tackling og sender bolden ind foran mål til indskiftede Emil Nielsen, der desværre ikke rammer bolden.

68 min.: Rajko spiller ind til Emil, der vender hurtigt og afslutter – desværre lige på målmanden.

72 min.: Indskiftede Morten Walldo (der er var tilbage efter 12 ugers skadespause) bryder igennem i højre side, spiller ind foran til Rajko, der afslutter fladt forbi målmanden – men desværre også forbi målet.

Nærmere kom FC Roskilde altså ikke. Et ærgerligt og unødvendigt nederlag. Cheftræner Anders Theil var naturligvis ikke tilfreds – spillerne efterlevede ikke mange af de taktiske aftaler og der manglede gejst og vilje. Og det skal der altså bare til, hvis man skal have point i denne hårde 2. division Øst.

I efterårets sidste to kampe venter nu de to tophold Næstved og Hvidovre. Men som man ofte har set det med FC Roskilde, så leverer holdet en stor præstation, når modstanderne er favoritter. Det håber vi sker igen.

 

KAMPRAPPORT

Kamp:                 Birkerød - FC Roskilde 2-0 (0-0)

Tid:                      Lørdag, den 27. oktober 2012, kl. 15:00

Sted:                   Birkerød Stadion

Status:                2. division

Tilskuere:           153

Dommer:            Jesper Nielsen

 

Startopstilling:

Nr.       Spiller                                         

30       Frederik Vang Larsen

2          Michael Stryger

3          Anders Qvist

4          Ole Budtz

10       Nicolai Mikkelsen

11       Christian Hansen

15       Nikolaj Hansen (anfører)

17       Lasse Brandt Hansen

19       Anders Nielsen

20       Rajko Lekic

22       Azad Corlu

 

 

Kampforløb:

Min.  Status                 Spiller                                     

27     Gult kort             Frederik Vang Larsen (FCR)

37     Gult kort             Anders Qvist (FCR)

48     1-0                       Mauricio Otis (Birkerød)

57     2-0                       Frederik Trier (Birkerød)

60     Gult kort             Nicolaj Hansen (FCR)

64     Gult kort             Kristian Lund (Birkerød)

94     Rødt kort            Mauricio Otis (Birkerød)

94     Gult kort             Ole Budtz (FCR)

 

Ind- og udskiftninger:

Min.       Ind                                  Ud                                                 

60          Morten Walldo              Nicolai Mikkelsen

60          Emil Nielsen                 Lasse Brandt Hansen

79          Martin Nielsen              Michael Stryger

 

Ikke benyttet:

Nr.    Spiller                      

1       Lasse Sørensen

25     Thomas Høy

 

Næste kamp: FC Roskilde – Næstved, søndag, den 4. november 2012, kl. 13:00