Skriv en tekst her

FC Roskilde spillede med stor energi men tabte alligevel

Solen skinnede smukt ned over Roskilde Idrætspark, da dommeren fløjtede kampen FC Roskilde – Skive i gang. Ved roret stod ny cheftræner Anders Theil, som krævede at hver enkelt spiller kastede al sin energi ind i kampen – og det gjorde de! Det var bare ikke nok. FC Roskilde producerede også rigeligt med målchancer til at afgøre kampen, men de blev desværre ikke udnyttet.

Det er typisk for et hold, der har haft en del modgang og mangler selvtillid, at de bare ikke kan ”få prikket hul på bylden” og sparke bolden i netmaskerne, når chancerne byder sig. Men med det spil FC Roskilde leverede – specielt i 2. halvleg – tror alle i og omkring holdet på, at de nødvendige point stadig kan nå at blive hentet hjem til domkirkebyen. Programmet ser hårdt ud med Vejle, Randers og Brønshøj – bevares – men alle tror på det. 100%!

Kampen startede med ligevægt af spil og først til at afslutte på mål var FC Roskilde. Efter 12 minutters spil opsnapper Kevin Bechmann Timm bolden, lige uden for feltet, men afslutningen bliver for blød og lige på målmanden.

Efter 17 minutters spil bryder Skive igennem og målmand Frederik Vang Larsen må lave straffespark. Han gør dog skaden god igen, ved at klare straffesparket.

Godt en halv time inde i kampen er FC Roskilde farlige igen. Skives anfører, Christian T. Thomsen, laver en fejlaflevering som Jeppe Kjær opsnapper, sætter tempo på men bliver tacklet – bolden springer i spil, hvor Emil Nielsen tackler igennem – bolden lander hos Jeppe igen, der afslutter hårdt, men Skivemålmanden Jonas Jensen klarer flot.

Det var såmænd også FC Roskilde, der var tættest på at gå til pausen med en føring. Efter hjørnespark, får Skive ikke clearet ordentligt – bolden samles op at Nikolaj Hansen, der placerer bolden – men desværre også overplacerer den.

I 2. halvleg fortsatte FC Roskilde med presse på – 51. minut: Håkansson lopper til Jeppe, der lige akkurat ikke frem til den – 60. minut: Anders Nielsen banker et langskud af sted – 61. minut: Emil Nielsen til Håkansson, der slår bolden på tværs, men Jeppe kommer lige en postgang for sent.

Skive var dog også farlige i korte perioder – og der var heftig aktivitet i begge ender af banen. Efter 64. minutters spil afdribles hele FC Roskildeforsvaret og kommer fri med Frederik, men afslutter lige forbi mål. 5 minutter senere presser FC Roskilde igen på – Kevin Bechmann Timm spiller en hæl tilbage til indskiftede Lasse Hansen, der afslutter – desværre uden at score. Tre minutter efter denne situation, spilles Skive FC Roskildeforsvaret tyndt og Frederik må helt ud og tackle. Angrebet efter er FC Roskilde i flere forsøg ved at bringe sig foran, men Skiveforsvaret redder på stregen. På det efterfølgende hjørnespark header Morten Walldo ved forreste stolpe, men Skive redder igen på stregen. Minuttet efter har Håkansson en god afslutning, men igen lige forbi mål.

Og så sker der det, der ikke må ske – ja, man kan næsten føle, at man gentager sig selv… - i 77. minuter spiller Skive bolden i dybden ned bag FC Roskildeforsvaret, til Lawal, der tager bolden med sig og stille og roligt udplacerer Frederik Vang Larsen til 0-1.

FC Roskilde presser og presser – Skive falder tilbage i banen for at forsvare sig – men bolden vil bare ikke ind. Så det er en flok ærgerlige FC Roskildespillere, der må forlade banen, da dommerens sidste fløjt lyder.

Overordnet set var Anders Theil tilfreds med den energi, der blev leveret fra spillerne i dag og det antal målchancer, der blev skabt – holdet mangler bare lige det sidste held/tro på, at bolden kan sparkes det sidste stykke ind over målstregen i modstandernes mål. Men kan fremgangen holdes i forhold til Næstvedkampen, skal der nok komme gang i målscoringen i de sidste tre kampe.

 

KAMPRAPPORT

Kamp:                 FC Roskilde – Skive 0-1 (0-0)

Tid:                      Søndag, den 27. maj 2012, kl. 15:00

Sted:                   Roskilde Idrætspark

Status:                Betsafe Ligaen

Tilskuere:           850

Dommer:            Lars Skibild Jensen

 

Startopstilling:

Nr.       Spiller                                         

30       Frederik Vang Larsen

3          Anders Qvist

5          Casper Grønn (anfører)

6          Jakob Rasmussen

7          Jeppe Kjær

11       Kevin Bechmann Timm

15       Nikolaj Steen Hansen

18       Jesper Håkansson

19       Anders Nielsen

20       Morten Walldo

26       Emil Nielsen

 

Kampforløb:

Min.  Status          Spiller                                            

14     Advarsel      Jacob Rasmussen, FC Roskilde

23     Advarsel      Jeppe Kjær, FC Roskilde

77     0-1                Ayinde Jamiu Lawal, Skive

88     Advarsel      Nicolas Bøgild, Skive, Skive

94     Advarsel      Morten Beck Andersen, Skive

         

Ind- og udskiftninger:

Min.       Ind                                  Ud                           

68          Lasse Hansen              Emil Nielsen

71          Ole Budtz                      Casper Grønn

80          Martin Nielsen              Jacob Rasmussen                    

 

Ikke benyttet:

Nr.    Spiller                      

1       Esben Madsen

12     Christian Møller

22     Jens Mårtensen

 

Næste gang FC Roskilde trækker i den lyseblå kamptrøje er søndag, den 2. juni 2012, kl. 15:00, hvor Hele Byens Hold gæster Vejle Stadion.

Kampen mod Vejle Boldklub Kolding bliver et brag af en kamp, hvor FC Roskilde igen skal kæmpe en vis legemsdel ud af bukserne i kampen for livgivende point.

Selvom der er et stykke vej til Vejle håber vi, at se rigtig mange Roskilde-tilskuere på lægterne.