Mindeord ved Sebastian Holm Hansens død

af Søren Refsgaard, bestyrelsesmedlem og ungdomsansvarlig i FC Roskilde

Da vi tidligt søndag morgen modtog nyheden om den frygtelige ulykke ved Tjæreby, og at Sebastian Holm Hansen var involveret i den, stod tiden stille…

 

Med nyheden om Sebastians død sent søndag aften, blev sorgen næsten ubærlig for alle, der kendte Sebastian.

 

”Holm” var en ener.

 

Både på grund af sit væsen og på grund af sit betydelige fodboldtalent.

 

Gennem mit mangeårige arbejde som holdleder for hhv. Roskilde Boldklub og FC Roskilde, har jeg mødt mange drenge og unge mænd, men Holm vil altid skille sig ud som noget særligt.

 

Jeg kan ikke mindes, at jeg nogensinde har mødt ham eller talt med ham uden, at han smilte bredt – aldrig sur, ikke en gang efter et bittert, unødvendigt nederlag.

 

Et overskud, der sikkert også kom af den tydelige opbakning, Holm fik fra sit hjem.

 

I FC Roskilde stiftede vi bekendtskab med Holm første gang i sæsonopstarten i sommeren 2010, da Holms mor, Hanne, bragte ham til Vedbæk stadion for, at han skulle prøve kræfter med FC Roskildes U19 1. divisions trup under FONA cup.

 

Holm gik, selvom han var 1½ år yngre end de ældste, direkte ind på holdet og blev en af de bærende kræfter på U19 holdet, hvor han, med 8 mål på en halvsæson, var en væsentlig del af årsagen til, at U19 overvintrede på 5. pladsen i 1. division.

 

Holm var den fødte ”10’er” med en sublim teknik og en spilforståelse, man sjældent ser hos så ung en spiller. Så godt som lige god med begge ben, et tørt spark og hurtige fødder der kunne bringe ethvert forsvar på glatis.

 

På banen var Holm en gentleman og fornem ambassadør for fodboldsporten i almindelighed og unge mennesker i særdeleshed.

 

I vinterpausen valgte Holm at forlade truppen af egen drift. Han ville en tid hellere prioritere anderledes og have tid til studier, arbejde og vennerne. Vi begræd hans afgang og forsøgte at overtale ham til at blive, men accepterede hans beslutning i sikker forvisning om, at vi ville se ham igen. Holm havde alle de kvaliteter, der skal til for at begå sig på allerhøjeste niveau

 

Men sådan skulle det altså ikke være…

 

Vores tanker er med Holms pårørende og de pårørende til de tre andre unge mænd, der omkom så meningsløst tidligt søndag morgen.

 

I den sammenhæng er alt andet ligegyldigt.

 

Holm blev kun 18 år og det har været et privilegium at lære ham at kende i hans alt for korte liv. Han efterlader et stort tomrum hos os alle, men han vil altid leve videre i vores hjerter.

 

Æret være Sebastian Holm Hansens minde