Ungdomsonsdag: U19

Af: Alfred Winther Groth

Året er ved at gå på hæl og vintermånederne nærmer sig. Det betyder også, at efterårets turneringer er færdigspillede og forude venter vinterturneringerne og en masse træningskampe. Derfor bringer vi hver uge et overblik over, hvordan de enkelte hold klarede det i efterårets løb. Turen er nu kommet til det ældste ungdomshold i klubben: U19 Divisionsholdet.

 

U19

Tredjeplads

Med den næstyngste trup i divisionen på blot 17.4 år var forventningerne til sæsonen ikke store fra trænerteamet. U19-cheftræner Thomas Axel Madsen havde gjort det klart for drengene, at det ikke nødvendigvis ville blive en dans på roser. Med en bagkæde udelukkende bestående af spillere fra årgang 2001 – som dermed er førsteårs U19-spillere – og farvel i sommers til årgangens to måske bedste målscore var der nok at se til. Men en god start ændrede på alt:

  • Vi havde forberedt os på, at det godt kunne blive et meget hårdt efterår. Men så kommer vi godt i gang med sejre mod FC Helsingør (3-1) og HB Køge (0-3), og det gjorde en stor forskel, siger U19-cheftræneren og fortsætter:
  • Sæsonen topper derefter mod AC Horsens, da vi slår dem 5-0 på hjemmebane. Det var en kamp, hvor alt gik op i en højere enhed. Drengene lykkedes simpelthen med alt, de gjorde.

Men efter hjemmebanesejren mod østjyderne kom der en kæp i hjulet på den velsmurte maskine. Vigtige spillere blev skadet, og selvom der stadig kom point ind på kontoen, var det noget mere hakkende end så flot som i starten af sæsonen.

I starten af oktober ventede AB og B.93 i direkte topopgør. Som et plaster på det sår som skaderne forsagede kom førsteholdstalenterne Mathias Kisum og Younes Bakiz med i truppen. Førstnævnte scorede et brag af et frisparksdrøn i den nervepirrende udekamp mod AB, der endte 3-3 efter en udligning af hjemmeholdet i tre minutters overtid. Bakiz gjorde ligeledes en god figur og fik i løbet af fire kampe scoret fem mål. Således blev skadesproblemerne midlertidigt løst.

De blev tilmed løst så godt, at holdet har præsteret det bedste efterår et U17- eller U19-hold fra FC Roskilde nogensinde har leveret. I 14 kampe er det blevet til 36 scoringer og kun to nederlag til henholdsvis HIK og Randers Freja. Og netop kampen mod Randers Freja fremhæver Madsen som en nøglekamp:

  • I slutningen af efteråret møder vi Randers på hjemmebane, og jeg må sige, at vi i den kamp virkelig viste, hvor langt holdet kan nå. Egentlig er Randers jo et (U19-)ligahold, men de rykkede ned i sommers og har mange u-landsholdsspillere på holdet. Alligevel spillede vi næsten lige op med dem, og det er et straffespark med ti minutter tilbage, der gør, at de får sejren.

De flotte præstationer har givet drengene blod på tanden. Og selvom Madsen selv har fokus på at betragte hver kamp som en ”unik mulighed og enkeltstående præstation”, så er drengene selv begyndt at kigge op i tabellen:

  • Jeg kan høre, at drengene selv snakker om at vinde Divisionen. Det er fedt, og det kan mærkes både på træningsbanen og i kampene. Men nu må vi se. Rækken plejer altid at være ekstremt tæt. Så derfor har vi ikke nogen konkret målsætning om placering i foråret, slutter Thomas Axel Madsen af.

Talenterne tager hul på forberedelserne til forårssæsonen den 14. januar efter en velfortjent julepause.