Thomas Høy har støvet støvlerne af

En gammel kending i FC Roskilde, Thomas Høy, har taget fodboldstøvlerne ned at hyllen og støvet dem af for igen at trække den lyseblå FC Roskilde-trøje over hovedet.

Thomas, der tidligere har spillet i Himmelev, B93, Skjold, Frem, Køge, FC Roskilde og Nordvest FC, stoppede sin aktive karriere for et par år siden, har fået lysten til at spille fodbold igen.

Da FC Roskildes trup har været hårdt ramt af spillerafgang og skader, kan Thomas - der har trænet med i FC Roskilde en god uges tid - få en yderst vigtig rolle - ikke mindst i forhold til de unge spillere i truppen. Men Thomas er også en sand pro og hans erfaring, humør og positive tilgang til at spille fodbold, både i med- og modgang, kan hele truppen drage nytte af.

Thomas er blevet 39 år, så trænerstaben og Thomas selv ser tingene an og vil løbende vurdere hvordan det går.

Men uanset hvad, skal der lyde et stort og rungende velkommen tilbage til Thomas Høy!

Thomas er udtaget til truppen, der kl. 15:00 spiller mod Fremad Amager.

Fremad Amager vs. FC Roskilde

Fremad Amager er stiftet 10. juni 1910 og kom første gang i divisionerne i 1929 og var der faktisk - med mange op nedture - frem til konkursen i 2009.

RB 1906 møder Fremad A første gang i 3.division i 1960 den 3. april hvor amagerkanerne vinder 2-1 (RB's mål scoret af Preben Sivebæk). Den 4. oktober i Roskilde vinder vi 2-0 på mål af Jens Olsen og Palle Frederiksen.

Bedste resultat er en DM sølvmedalje i 1939/40 hvor man tabte 2-4 til FREM i Finalen i KI med 23.000 tilskuere.

Klubben har fostret landsholdsspillere som Frank Arnesen, Ivan Nielsen og Henrik Andersen.

Fremad Amager tabte LP-finale i 1972 til Vejle 0-2, deltog i EC for pokalvindere (da Vejle vandt DM også) og spillede hjemme 1-1 mod Besa Kavaje fra Albanien og 0-0 dernede. Med andre ord: Den eneste danske klub der aldrig har tabt en EC-kamp.

I DM er de også den eneste klub der i højeste række (Superligaen) aldrig har tabt til FCK. I 1994 vandt de begge de hidtidige kampe klubberne imellem med 3-2.

Status for de 34 tidligere indbyrdes opgør med FC Roskilde

Antal kampe V U T Målscorer
RB 1906 - Fremad Amager 30 7 5 18 36-55
FCR - Fremad Amager 2 2 0 0 5-1
FCR - FC Amager 2 1 0 1 3-4 *
I alt 34 10 5 19 44-60

*) FCR's sejr var på 3-0 uden kamp - efter FC Amagers konkurs den 28.marts 2009

En stor tak til Bjørn Jensen for arkivoplysningerne.