FC Roskilde vandt sikkert over Fremad Amager

I dagens kamp var det tid til at vise hjemmepublikummet i "Ørnereden", at holdet havde fået tanket selvtillid efter udebanesejren over HIK. Og den del af de 450 tilskuere, der sympatiserede med FC Roskilde fik fuld valuta for pengene.

FC Roskilde spillede med fin selvtillid og troede på de ting, de lavede, hvilket resulterede i en ganske velspillet kamp med en del gode tilbud – en brandvarm Lasse Brandt Hansen, der scorede for tredje kamp i træk og en Jeppe Kjær der lynede to gange inden for kort tid og dermed lukkede kampen effektivt.

Fremad Amagers supportere mødte talstærkt op, de sang og gav en fin stemning i Roskilde Idrætspark – men den loyale opbakning var ikke nok.

FC Roskilde var klar lige fra kampens start – allerede efter tre minutters spil havde Jeppe Kjær sendt bolden i netmaskerne, men målet blev annulleret for offside.

Fem minutter senere spillede Jeppe Kjær Lasse Brandt Hansen helt fri alene med Fremad Amagers målmand, Kasper Vilfort, der dog klarede situationen med en flot benparade.

Fremad Amager havde også en stor chance, hvor farlige Mads Rønne satte hovedet på et fint indlæg – men Frederik Vang Larsen klarede situationen. Et par minutter senere er Rønne igen på spil, da FC Roskilde taber bolden midt på banen – han afslutter resolut, men over mål med en god gammeldaws ”tåhyler”.

Minuttet efter har FCR opspil i højre side – bolden tabes i første omgang – men højre back, anfører Casper Grønn Larsen laver et fint genpres og erobrer bolden, der springer over til Jeppe Kjær, der afslutter hårdt og fladt – men desværre lige forbi mål. Nicolaj Hansen har et par gode tilbud – først bliver han tacklet hårdt i skudøjeblikket og lidt efter header han lige over mål efter et hårdt og præcist frispark fra debutanten Azad ”Store” Corlu, som FC Roskilde har lejet i Brøndby. ”Store” spillede en fin kamp, på den defensive midtbane, med fint overblik, hvor han fordelte spillet godt. Han lagde også et godt pres på Fremad Amagers opspil – så alt i alt en lovende start. ”Store” ser ud til at blive en stor gevinst for FC Roskilde.

Lige inden pausen mistede FC Roskilde igen bolden på midtbanen, hvilket resulterede i et ganske kompetent langskud fra gæsterne, der dog smuttede lige forbi målet. Efter hjørnespark, i overtiden, er Lasse Brandt Hansen lige ved at sende FC Roskilde til pause med en 1-0 føring – men hovedstødet går lige over målet.

FC Roskilde starter også 2. halvleg bedst – tre minutter er spillet, da Anders Nielsen sender et direkte frispark lige over mål og ned i nettaget. Fem minutter senere opstår lidt tumult, da en Fremad Amager-spiller ligger skadet på jorden – bolden ender hos Jeppe Kjær, der trykker af – men desværre bokser Vilfort bolden til hjørnespark. Christian Hansen har en fin aktion, i det 63. minut, hvor han tager en lang dribletur på tværs i feltet, helt ned til baglinjen, og sender bolden ind i det lille felt, til Jeppe Kjær, der dog ikke kan holde fast i bolden og chancen løber ud i sandet.

På dette tidspunkt begynder man at frygte, at FC Roskilde igen falder tilbage til at skabe en masse chancer, men ikke kan sende bolden ind over stregen – men i det 66. minut kommer der hul på bylden. Indskiftede Martin Nielsen får en ”lang tå” på en bold, der springer frem til Lasse Brandt Hansen, der sprinter fra Amager-forsvaret og sender bolden sikkert i netmaskerne.

Og så begyndte det at gå stærkt – i det 71. minut scorer Jeppe Kjær det første af sine mål, efter forarbejde fra den altid hårdtarbejdende Christian Hansen. Mindre en ti minutter senere sender Nicolaj Hansen en lang bold frem til Jeppe Kjær, der trækker til højre – vender ind i banen igen, med Fremad Amagers anfører Mikkel Christoffersen efter sig, vender rundt og tordner bolden ind, helt oppe under overliggeren.

Kampen er nu helt og aldeles lukket, Fremad Amager slår lidt op i banen – det er sågar FC Roskilde der i kampens døende minutter har endnu et par chancer – igen er det en veloplagt Jeppe Kjær, der er på spil - dog uden at det omsættes til mål.

3-0 sejren var en gedigen og velfortjent sejr til et FC Roskilde-hold, der på dagen var bedre end Fremad Amager i alle spillets facetter. Med sejren stabiliserede FC Roskilde stabiliserede sig i midten af rækken, hvorimod Fremad Amager hænger fast i bunden af tabellen under stregen.

FC Roskilde viste spilleglæde, løbevillighed og taktisk disciplin samt tro på tingene og positivt fremadrettet spil, der resulterede i flere gode scoringstilbud. Holdet er på rette vej og det er den indstilling, der skal til for at bringe De Lyseblå op i toppen af 2. division, hvor det er sjovt at være med.

 

KAMPRAPPORT

Kamp:                 FC Roskilde – Fremad Amager 3-0 (0-0)

Tid:                      Lørdag, den 25. august 2012, kl. 15:00

Sted:                   Roskilde Idrætspark

Status:                2. division

Tilskuere:           450

Dommer:            Martin Olsgaard

 

Startopstilling:

Nr.       Spiller                                         

30       Frederik Vang Larsen

3          Anders Qvist

4          Ole Budtz

5          Casper Grønn Larsen (anfører)

7          Jeppe Kjær

10       Nicolaj Mikkelsen

11       Christian Hansen

15       Nikolaj Steen Hansen

17       Lasse Brandt Hansen

19       Anders Nielsen

22       Azad Corlu

 

Kampforløb:

Min.  Status          Spiller                                            

66     1-0                Lasse Brandt Hansen (FCR)

71     2-0                Jeppe Kjær (FCR)

72     Advarsel      Lasse Brandt Hansen (FCR)

80     3-0                Jeppe Kjær (FCR)

 

Ind- og udskiftninger:

Min.       Ind                                  Ud                           

65          Martin Nielsen              Nicolai Mikkelsen

85          Rasmus Moser             Lasse Brandt Hansen              

 

Ikke benyttet:

Nr.    Spiller                      

1       Lasse Sørensen

9       Emil Nielsen

14     Sean Christoffersen

25     Thomas Høy

 

Næste kamp for FC Roskilde er søndag, den 2. september 2012, kl. 13:00 mod Avarta. Kampen spilles på Espelundens Idrætsanlæg.

Mød op og støt gutterne i jagten på flere point!