Nederlag i udsat kamp

Forårssæsonens første kamp, der blev udsat på grund af dårlige baneforhold, blev afviklet i går i Roskilde Idrætspark, hvor FC Roskilde tog imod Rishøj, der lå en plads over FC Roskilde med to point mere.

Desværre blev det til et nederlag på 1-2 efter en lidt tam affære. FC Roskilde manglende organisation og kamplyst i 1. halvleg - kom bedre i gang i 2. halvleg og pressede på for en udligning til sidst i kampen, men det hele blev ikke for alvor helhjertet og i stedet løb tiden ud og spillerne måtte se nederlaget i øjnene.

FC Roskilde falder en plads ned og ligger nu på en 8. plads. Nordvest FC vandt 0-4 over Birkerød og smutter forbi FC Roskilde.

Kampens første kvarter var uden energi og chancer men efter 16 minutters spil løfter Rishøj en høj bold ned i "bagrummet" - det ser ud til, at FC Roskilde-spillerne forventer at der vinkes for offside, hvilket ikke sker, hvorefter hurtige Martin Jensen slipper alene fri og sender bolden imellem benene på Frederik Vang til 0-1.

FC Roskilde har et par chancer - Emil Nielsen tackles i afslutningsøjeblikket og Martin Nielsen har et langskud, som dog desværre bliver overplaceret. Meget mere end det fik FC Roskilde ikke produceret i 1. halveleg.

Kort før pausen får Rishøj straffespark - ikke verdens største, men kunsten at falde på den rigtige måde, på det rigtige tidspunkt, kan være meget værd, når man er angriber. Uanset hvad, sender Rishøjs anfører bolden sikkert i netmaskerne, uden chance for indskiftede Mikkel Fasting, der tidligt i kampen blev kastet i ilden. Frederik Vang fik en forstrækning i jagten på at nå en bold ved baglinjen.

2. halvleg så bedre ud for FC Roskilde - der kom mere energi og gejst i spillet, uden man dog følte alle mand ydede 100% af hvad de kan. Spillerne virkede også ind imellem lidt rådvilde på banen - det var som om aftalerne ikke helt var på plads.

Få minutter var spillet, da FC Roskilde får tilkendt frispark uden for feltet - her kender vi Martin Nielsens farlige spark - og han slog til igen. Et drøn på "overligger og ind" uden chance for Steffen Fasting i Rishøj-målet. En ren perle!

Nu troede man så, at der var tid og gejst nok til at komme helt tilbage i kampen. Der kom også flere og flere tiltag til målchancer, men det var som om tingene ikke rigtig lykkedes og Rishøjs erfarne bagkæde trak tempoet ud af det hele og afværgede situationerne, når de begyndte at blive farlige.

I  fire minutters overtid kunne dommeren måske godt dømme et straffespark til Emil Nielsen, men det skete ikke - tiden løb fra FC Roskilde og nederlaget var en kendsgerning.

Det var et nederlag man følte var unødvendigt - med en indsats, som man ved holdet kan levere, ville der helt sikkert mindst have været ét point i den kamp. Det må gutterne så vise på søndag, når Avarta kommer på besøg.

KAMPRAPPORT

Kamp:                 FC Roskilde - Rishøj 1-2 (0-2)

Tid:                     Onsdag, den 24. april 2013, kl. 19:00

Sted:                   Roskiklde Idrætspark