Iversen: Skal udfordre på indsatsen

25. juli 2019

Af: Alfred Winther Groth

Fredag kommer den længe ventede sæsonstart, når bolden igen ruller. FC Roskilde spillet sæsonens allerførste kamp, når Viborg FF byder op til dans på Energi Viborg Arena. For Ørnenes vedkommende sker det med et nyt trænerteam og en næsten hel nu trup. De sidste tre uger har alle knoklet hårdt på at blive klar, og det glæder derfor cheftræner Christian Iversen, at han løbende har set fremskridt:

  • Vi står bedre rustet til sæsonstarten, end vi gjorde for tre uger siden og vigtigst af alt, så glæder vi os, hvilket man har kunne mærke på den gode stemning de sidste par dage, siger cheftræneren.

Det er ingen hemmelighed, at den sidste tid har været noget turbulent, hvor mange nye spillere er kommet til. Derfor har optakten til den nye sæson i høj grad handlet om, at drengene skulle ligne et hold. Men med så stor en udskiftning, som der har været, er der naturligt nok et stykke endnu:

  • Til tider ligner vi et rigtig godt fodboldhold. Det er klart for enhver, at der er noget tid, vi gerne ville have haft. Derfor er der nogle gange ting, der ikke ser helt relationelt godt nok ud og kan virke lidt off. Men der vil tiden kun være med os og blive bedre,
  • Fremadrettet kommer vi til at opleve nogle ting i forhold til spillet, som vi gerne havde oplevet inden turneringen gik i gang med nogle fejl, der skal rettes til. Det gælder både os i trænerteamet men også spillerne. Men vi må også forholde os til, at vi har haft en opstart som de færreste hold har – og også en, som FC Roskilde nok aldrig har haft før.

Kan Viborg holde til presset?

Som nævnt er det Viborg, der er sæsonens første modstander. Et hold der skal kæmpe den brave kamp om den ene oprykningsplads til Superligaen efter en glippet oprykning sidste år. Det er derfor to hold, der kommer med hver deres udgangspunkt efter to forskellige opstarter:

  • At møde en stærk modstander som Viborg FF i den første kamp, gør ikke det store. Vi skal jo møde dem på et eller andet tidspunkt. En fordel for os kan måske være, at de også mangler at lægge nogle gentagelser på som hold,
  • Presset på dem er ikke det samme som hos os, fordi deres spil måske bliver mere forkrampet, hvis et resultat ikke er med dem. Det er jo en fodboldkamp, vi lægger i samme række og begge hold starter med elleve mand på banen.

Og netop det faktum skal drengene huske. Derfor skal der nogle andre parametre på bordet, hvor det hårde arbejde skal være i fokus:

  • De har selvfølgelig nogle flere ressourcer end vi har, men der skal vi arbejde på nogle andre dyder. Vi skal have et minimumsniveau af indsats. Det er nemmere at duellere på indsatsen end det er på kompetencerne, så hvis vi måske kan skrue fem procent mere op der, kan det være, at nogle ting blæser mere vores vej, slutter Iversen af.