Optakt til FC Roskilde - FC Fredericia

Fodbold vækker store følelser på alle niveauer. Weekendens tur til Skive bekræftede i den grad dette.

Nogle gange føler man at fodbold er ondskabsfuldt, og man bander det langt væk.

Det tror jeg stadig Skives spillere og deres dygtige træner, Kim Kristensen, gør. Hvad der fra Skives synspunkt må være ekstremt tungt, ser bestemt anderledes ud for os. Vi var hele følelsesregistret igennem, og stemningen var med rette euforisk efter den vanvittige afslutning.

Vi spillede 80 fremragende minutter, hvor vi kontrollerede kampen, men blev så trykket i bund og indkasserede et mål efter en stor dommerfejl efter 90 minutter og 10 sekunder. Men blot halvanden minut senere sendte Nøhr os fra skuffelse til eufori. Den oplevelse glemmer ingen af os foreløbig – og det var fantastisk at se glæden hos de fans, der havde taget den lange tur for at støtte os.

For tredje kamp i streg fik vi vendt kampen til vores fordel i slutminutterne og det vidner om klasse og vindermentalitet – det må gerne blive en vane.

For blodtrykkets skyld burde vi dog lukke kampene tidligere, og efter en fremragende første halvleg, hvor Skive stort set ikke havde bolden, burde vi have ført større. Men stor ros til spillerne for i den grad at have taget konceptet til sig – det er ikke kun de 11 på banen, der skal roses men hele truppen. Vi træner fremragende, og det gør, at vi også kan levere i kampene.

Nu gælder det pokalturneringen og Fredericia. Vi har gode minder fra pokalen og det er altid fedt at spille disse kampe, da det er et afbræk i hverdagen, og selvfølgelig specielt med disse vind-eller-forsvind-kampe.

Kampen kommer også på et godt tidspunkt, da vores trup stort set er skadesfri. Derfor er det en kærkommen mulighed for at give spilletid til nogle af dem, der ikke har spillet så meget i turneringen. Vi har langt om længe fået Lindbergs spilletilladelse, og han får blandt andet debut i kampen.

Vi ved ikke hvad Fredericia kommer med, men det er lidt specielt i og med at vi allerede spiller mod dem igen på søndag i Jylland. Men som altid mod Fredericia bliver det intens med to hold, der rigtig gerne vil have bolden. Det hold, som får størst succes med at holde fast i spillet, vinder formentlig kampen, så det har vi haft stor fokus på. Jeg er sikker på at vi får en seværdig kamp.

Vi glæder os til at byde Fredericias trænere, ledere og spillere velkommen i Reden søndag.

Der skal også lyde et velkommen til dommerne samt til vores trofaste fans – vi vil som sædvanligt gøre alt for at give jer en god oplevelse, og spille os videre i pokalen.

/First team coach Rasmus Monnerup