FCR sejr i Testkamp

Lørdag den 23. juli spillede FC Roskilde sin anden testkamp i forberedelserne frem mod turneringsstart. Lørdagens modstander var B1908 der sidste år endte i midten af 2 division Vest. Kampen startede med et lille overtag til hele byens hold, men det så ud som om der var tunge ben hos Roskilde spillerne. Der kom aldrig rigtig fart i spillet trods overtag i boldbesiddelsen, og der var alt for mange pasningsfejl, så en rytme kom der aldrig i tingene.

Det udnyttede B1908 halvvejs inde i første halvleg, hvor et passivt Roskilde mandskab stod forbavsende stille på en simpel lang bold og pludselig var B1908 angriberen alene igennem med Roskilde keeper Esben Madsen med en sikker scoring til følge.

Det var stort set også den eneste gang i hele kampen, at B1908 fik en kvalificeret afslutning mod Roskildemålet. For, trods det lidt langsomme spil med mange pasningsfejl, var det som om Roskilde spillerne i slutningen af halvlegen fik lagt spillet længere og længere frem og fem minutter før pausefløjtet, lykkedes det Nicolaj Mikkelsen, efter et par skarpe driblinger i venstresiden, at finde Jeppe Kjær, der med en hurtig vending resolut sparkede bolden i nettet til pause stillingen 1-1.

Efter pausen, hvor Træner Carsten Broe havde foretaget en hel del udskiftninger, fik Roskilde mandskabet et større og større overtag, og det meste af 2 halvleg var bolden på Roskilde fødder og stort set alt spillet foregik på B1908’s banehalvdel. Midtvejs i halvlegen lykkedes det så nyankomne Ole Budtz at heade et hjørnespark i nettet til Roskilde føring på 2-1. Resten af kampen forgik på Roskildes præmisser og med lidt skarphed burde det store overtag i både spil og chancer nok have givet et mål eller to mere.

En testkamp på det jævne, men vigtigst af alt fik træner Carsten Broe set en masse ting og mon ikke der skal trænes i at få spiltempoet en anelse op, samt at få større sikkerhed i pasningerne - specielt at dømme ud fra 1 halvleg. På den positive side kan nævnes, at vore tre 17 årige spillere, Emil Nielsen, Martin Nielsen og Rasmus Moser alle fik 30 min og specielt Martin og Rasmus gjorde det ganske godt.