Nederlag til FCR – Hvidovre rykkede op

Der var lagt op til en super spændende afslutning på 2. division øst i dag søndag – tre kampe, der alle havde stor betydning. Hvidovre – FCR, Nordvest FC – FC Helsingør og nedrykningsdramaet i Sundby Idrætspark, hvor Fremad Amager tog imod Herlev (og i øvrigt vandt 4-1 og sendte Herlev direkte ned i Danmarksserien).

Hele 3820 tilskuere var mødt på Kæmpernes Arena i Hvidovre og stemningen var høj – en pragtfuld ramme for en så vigtig kamp. Det viste sig dog, at FC Helsingør tabte i Holbæk, hvilket gjorde, at resultatet af dagens kamp mellem Hvidovre og FCR faktisk var uden betydning.

Men indtil Nordvest FC’s komfortable føring blev offentliggjort af stadionspeakeren, spillede Hvidovre meget låst og holdet var tydeligt mærket af det store pres. FCR leverede samtidig en ganske fornuftig indsats og gjorde livet surt for Hvidovres hurtige og teknisk dygtige folk.

Først efter godt 20 minutters spil kom det første farlige forsøg – det var til Hvidovres farlige Jonas Hebo Rasmussen, der afslutter fint, men den tilbagevendte FCR-målmand Frederik Vang klarer situationen med en flot redning.

Godt fem minutter senere, har FCR hjørnespark – bolden snittes videre ved forreste stolpe af Morten Walldo, men målmanden bokser væk. Kort tid efter dribler Emil Nielsen (der i øvrigt måtte en tur på hospitalet efter kampen med en beskadiget skulder) sig igennem i højre side, men træder i bolden, da han skal til at afslutte.

Stadionuret viser 41 minutter, da der går et sus igennem stadion. Hvidovre spiller bolden ind fra højre kant – bolden lander hos den lille farlige dribler, Marc Olsen – der spillede sin sidste kamp i Hvidovre, da han skal hellige sig sine studier – men afslutningen går fladt lige forbi mål.

FCR er tæt på at bringe sig foran, lige et minut før pausefløjtet, efter flot opspil – Rajko spiller bolden frem i højre side til Christian Hansen – ”Crille” slår en præcis hård aflevering ind foran mål, hvor Emil Nielsen, med sin markeringsspiller i ryggen, lige kommer en postgang for sent.

2. halvleg starter med at Rajko bliver snydt for et straffespark – efter flot sammenspil med Emil Nielsen bliver han klart ”hægtet” i feltet, men dommerens fløjte forblev desværre tavs.

Hvidovre mener også de snydes for et straffespark to minutter senere – en lang bold bliver sendt frem og Frederik Vang springer frygtløs ud i bolden, og nedlægger en Hvidovre-angriber. Heller ikke mente dommeren der var straffe.

Hvidovre bliver nu mere og mere farlige og kommer til flere afslutninger, men både tilbagevendte Anders Qvist og Frederik Vang får i flere situationer flot afværget situationerne. 74 minutter er spillet, da en bold løftes frem i højre side til Rajko, meget tæt under målet – han drejer rundt og helflugter på mål i én og samme bevægelse – flot teknisk udført, men afslutningen reddes af målmanden.

78 minutter: FCR forsvaret får ikke tacklet af og hurtige Marc Olsen sætter to mand af og sparker bolden i netmaskerne til stor jubel for de fleste tilskuere.

Fire minutter senere har FCR hjørnespark i højre side. Bolden sendes ind over og imellem venner og fjender stiger unge netop indskiftede Mathias Cordua til vejrs og header bolden i kassen bag en chanceløs målmand.

Desværre gik der ikke mere end to minutter før Hvidovre igen kom foran. Efter et hjørnespark får Anders Nielsen ikke sparket væk og Stefan Hansen sender bolden ind bag Frederik Vang.

Hvidovre kørte herefter spillet rundt og ventede kun på dommerens sidste fløjt, så deres oprykningsfest kunne begynde.

FCR sluttede sæsonen med en godkendt præstation, men mangler dog skarphed foran mål – tre ugers ferie venter forude inden det igen går løs på træningsbanen. Opstarten er kort – kun tre uger – inden den nye sæson 2013/2014 begynder. En sæson, hvor målsætningen ikke er en plads midt i rækken, som denne sæson sluttede med, men en plads helt oppe i den sjove ende af tabellen.

FCR ønsker Hvidovre tillykke med oprykningen og alle vores trofaste supportere ønskes en god sommer, tak for støtten og på gensyn i den nye sæson.

 

KAMPRAPPORT

Kamp:                 Hvidovre - FC Roskilde 2-1 (0-0)

Tid:                     Søndag, den 23. juni 2013, kl. 15:00

Sted:                   Kæmpernes Arena

Status:                2. division øst

Tilskuere:            3820

Dommer:            Jesper Nielsen

 

Startopstilling:

Nr.       Spiller                                         

30        Frederik Vang Larsen

2          Michael Stryger

3          Anders Qvist

6          Martin Nielsen

8          Morten Walldo (anfører)

9          Emil Nielsen

10        Nicolai Mikkelsen

11        Christian Hansen

13        Anders Nielsen

14        Sean Christoffersen

20        Rajko Lekic

 

Kampforløb:

Min.  Status           Spiller                                                                  

35     Advarsel        Kristian Bo Andersen (Hvidovre)

78     1-0                Marc Olsen (Hvidovre)

82     1-1                Mathias Cordua (FCR)

84     2-1                Stefan Hansen (Hvidovre)

87     Advarsel        Rajko Lekic (FCR)

 

Ind- og udskiftninger:

Min.    Ind                                     Ud                                                 

66       Lasse Brandt Hansen          Emil Nielsen

80       Martin Johannsen               Morten Walldo

81       Mathias Cordua                  Martin Nielsen

 

Ikke benyttet:

Nr.    Spiller                      

1       Mikkel Hasling

25     Peter Vistar

27     Frederik Refsgaard

29     Frederik Kragh