Nu spiller vi selv en hovedrolle

Søndag formiddag går turen til Lyngby, hvor De Kongeblå Superliganedrykkere får besøg af Ørne i kongeform. Det bliver en kamp, der markerer årets udgang og efterårssæsonens endeligt.

Sidst vi mødte Lyngby fik vi en snitter, da vi i september måned led et ærgerligt 1-4-nederlag i Ørnereden. Men siden er der løbet meget vand under broen og situationen er nu noget anderledes: Lyngby lå på en sjetteplads og vi på rækkens absolut sidste.

Det var så at sige Lyngby, der ”havde tur i den” og os der så langt efter en sejr. På søndag er rollefordelingen mere jævnbyrdig, og vi kommer selv til at spille en hovedrolle i dramaet. Med 16 scorede mål i de sidste fire kampe og de vigtige sejre over de nærmeste konkurrenter i bunden af tabellen rangerer vi inden søndagens kamp på en niendeplads. Men rækken er tæt!

Vi ligger over nedrykningsstregen med 20 point, og à point med Lyngby BK og Hvidovre IF, men fører på bedre  målscore. Derfor kan vi ”nøjes” med en uafgjort for at overvintre over nedrykningsstregen. Men der er absolut ingen tvivl om, at drengene er fuldt indstillet på, at kun en sejr tæller.

Derfor er det også en stor fryd at have en næsten skadefri trup. Robert Larsen gjorde i sidste uge comeback på banen, da han for første gang siden september måned fik spilletid, og ligeledes bør Patrick Da Silva og Daniel Stenderup også være helt fit for fight efter henholdsvis udfordringer med baglåret i starten af ugen og lænden i sidste uge.

Men nok vigtigst af alt, så kommer vores seje fans talstærkt til det nordsjælandske. FC Roskilde Fan Club har arrangeret bustur til Lyngby, og i skrivende stund er mere end 50 fans tilmeldt turen. En uundværlig støtte, der gang på gang har givet drengene det ekstra skub.

God kamp – og vel mødt på Lyngby Stadion!

Roskilde vs Lyngby

Af Bjørn Jensen

Lyngby Boldklub blev allerede i 1906 stiftet, men kommunen kunne i 1915 ikke længere stille bane tilrådighed og klubben blev opløst, men så gendannet 30. marts 1921, hvor 30 medlemmer fra Lyngby IF var brudt ud og stiftede den anden LB.

Vore arkiver fortæller om kampe med Lyngby fra sæsonen 1942/43 i de rækker, der dengang hed mesterrækken og oprykningsrækken – svarende til dagens Sjællandsserie hhv. Serie 1. Den gang var der jo så ikke nogen Danmarksserie, men vinderen af SS spillede om at rykke op i 3. division.

Lyngby havde mange problemer i de første år med i det hele taget finde et sted at spille. Man var flere forskellige steder, Jægersborgvej, Gammelmosegaard, Lundtofte Flyveplads m.v., men det var ikke tilfredsstillende, men senere kom en brugbar bane ved Engelsborgskolen så først i 1949 blev de første baner på Lyngby Stadion åbnet.

Lyngby kom i 3. division i 1953/54, men det blev en lynvisit for sæsonen efter var det atter sjællandsserien. Oprykning var i øvrigt overraskende. Man tabte den første kamp i Nyborg og alle var enige om, at kun Nyborg kunne true de ”sikre” oprykkere, Silkeborg og VIKING, Rønne. Lyngby havde fem point for fem kampe inden sidste kamp i Silkeborg, men vandt overraskende med 5-2 ! – Mest overrasket var nok JBU, der havde lavet kampprogrammet for Jyllandsserien 1953/54 – uden Silkeborg som deltager, men det blev de.  Dårligere målkvotient var grunden til dette (2-5 nederlaget !!!) så oprykningerne gik til Lyngby og VIKING.

Vejen op i 3. division var svær dengang. Syv hold (2 hold fra JBU og ét fra FBU,SBU,KBU,BBU,LFBU) mødtes én gang og de to bedste rykkede op. Sidste hold efter det system var RB 1906 i 1958. Fra 1959-65 spillede man med 12 hold i en 4.division –også kaldet Kvalifikationsrækken. Nr.1 og 2 rykkede op i 3division, nr. 3-5 blev i rækken, og nr. 6-12 rykkede tilkbage til serierne – det var unægtelig ikke en meget bedre løsning, men det gav Lyngby ny plads i DM fra sæsonen 1961 og der har de været siden på nær sæsonen 2002/03. Her hed det Danmarksserien efter tvangsnedrykning grundet konkurs den 18.december 2001.

Den store  periode var fra 1981-1992, hvor det blev til to DM (83-92), tre sølv (84-85-91) samt bronze i 1984, 88,89 (og senere 2017 under David Nielsen) samt tre pokaltitler (84-85-90) – altså tolv medaljer på tolv sæsoner – og 13 i alt.

Lyngby Boldklub har haft 17 A-landsholdsspillere med i alt 107 kampe på CV-et og den mest kendte er uden tvivl arbejdshesten Klaus Berggreen, men også topscorer fra 1992-holdet, Henrik ”Store” Larsen, er værd at nævne. ”Store” spillede 23 af sine 39 kampe mens han var i LB – Klaus havde kun to ud af sine 46 i den kongeblå trøje. Andre personligheder er klubrekordholderen, Michael Schäfer, med 482 kampe ( tre A) og John Helt med 380 kampe og 39 A (Den ene var for Brøndby !). På 1992 EM-holdet deltog også Torben Frank og Claus Christiansen (begge fem kampe).

I september fik vi en skidt start på de tre opgør med Lyngby med et sviende 4-1 nederlag. Så nemt går det forhåbentlig ikke for Mark Strudal og de Kongeblå når ”Ørnene” gæster Lyngby Stadion til efterårets sidste kamp på søndag.

Det giver herefter denne samlede statistik:

Antal kampe Vundet Uafgjort Tabt Målscore
RB1906 - Lyngby 40 15 3 22 79-89