Optakt til FCR - Thisted

23. marts 2019

Revanche fra nederlaget i Nordjylland

Af: Alfred Winther Groth

Søndagens kamp bliver en ganske anderledes en af slagsen. Når Thisted FC kommer på besøg bliver det ikke i Ørnereden. Nej, derimod bliver opgøret spillet på Gentofte Stadion, da banen i Roskilde Idrætspark ikke er blevet behandlet og bearbejdet endnu og derfor ikke er klar. Men nok om det.

I efterårets modsatte opgør på Sparekassen Thy Idrætspark led vi et for skæmmende nederlag. Efter at gå til pause foran 2-0, måtte vi se os slået 3-2. Et nederlag, som spillerne længe har ventet på at få revancheret – og som på nuværende tidspunkt kan få afgørende betydning for tabellen:

Læs også: Dødbolde blev døden i Thisted

• Det er selvfølgelig en vigtig kamp i forhold til at få taget revanche for det, der skete oppe i Thisted. Men også fordi vi kan ligge noget afstand til bunden, hvis vi vinder. Samtidig med os spiller Helsingør en svær udebanekamp, og hvis vi op til næste uges Helsingør-kamp, kan få fuldt udbytte på søndag, sender vi et ret godt signal til alle om, at vi ikke skal ligge og fedte rundt i bunden, siger cheftræner Christian Lønstrup

En kamp på bolden

I forhold til det spillemæssige udtryk så forventer Lønstrup at søndagens kamp på kunstgræs sagtens kan komme til at minde om den gode første halvleg, som drengene leverede i forrige spillerunde, da vi var på besøg på Sundby Idrætspark:

• Kampen på søndag kan godt komme til at ligne Fremad Amager-kampen i første halvleg, hvor vi kommer til at være meget på bolden. Så John (Bredal, red.) og jeg skal finde ud af, hvem der er mest klar til den her kamp og forsøge at forudse, hvad der sker i den her kamp, så vi kan slå over til nogle andre ting.

Og netop hvem der er mest klar og kan indgå i den rigtige startopstilling, bliver en af de helt store udfordringer for trænerteamet. Mod Hvidovre var nøglespillere som Mikkel Nøhr, Nicolai Vallys og Mikkel Thygesen ude – men andre bod sig til og det giver Lønstrup og Bredal noget at tænke over:

• Vi så også vores fembackkæde fungere godt mod Hvidovre, da Kyle kommer ind og vi lukker helt af. Så jeg synes, at vi har ret mange strenge at spille på. Derudover har vi trænet ret godt i den her uge,
  • Det er helt tydeligt, at mens vi manglede Vallys, Nøhr og Thyge, var der nogle, der meldte sig ind. Og det er jo ret interessant, fordi posen så bliver rystet lidt. Dem der så har været ude lidt tid kommer ind – og så vinder vi. Derved er det også et signal til os om, at der ikke er nogle, der er uundværlige.

Jubilar på Gentofte Stadion

Ifølge Lønstrup var det ikke Hvidovre-kampen, der skaffer os et Danmarksmesterskab i smukt spil. Men mindre kan også gøre det, og lige nu tæller alle point. Der er derfor brug for alle mand på stadion, hvis jagten på yderligere tre point og et stort ryk væk fra bunden skal lykkedes.

Kampen på søndag fløjtes i gang klokken 13:45 på Gentofte Stadion, hvor der vil være gratis adgang. Før kampen vil Anders ”Nille” Nielsen bliver hyldet for at spille sin kamp nummer 250 for FC Roskilde.

Læs også: Søndagens kamp spilles på Gentofte Stadion med gratis adgang.

Roskilde vs Thisted

Af: Bjørn Jensen

Thisted FC er stiftet som ren fodboldklub i 1989, mens man tidligere var en afdeling under Thisted IK med mange andre sportsgrene på programmet. Om Thisted IK kan vi ikke rigtig finde noget historie, men TFC har vi mødt i 1.division ni gange tidligere.

Thisted spillede i divisionen første gang i sæsonen 2005/06 (2.division vest) og kom efter kval.kampe allerede i 1.division året efter, men kom ned igen samme år. Herefter kom endnu to sæsoner i 1.division, 2008/09 og 2009/10, og det er her de første fire opgør mod FC Roskilde er at finde. Thisted har siden været fast inventar i divisionen og er derfor nu i gang med sæson nr. 14.

For 25 år siden (1992) stiftede vi  (RB 1906) dog bekendtskab med Thisted FC for første gang, nemlig i to finalekampe i FLU’s U-20 Turnering, den tidligere ”Talentturnering”, som vi havde vundet første gang i 1974. RB vandt begge kampene – hjemme med 2-0 og ude med 3-1.

Sidste sæson gav lidt af hver – en sejr , en uafgjort og et nederlag, og denne sæsons første kamp blev spillet i Ørnereden og for øjnene af blot 602 tilskuere blev det 2-2 på mål af Lasse Emil og Nicolaj Vallys inden vores onde ånd Sakari Tukiainen til sidst fik banket den i kassen til 2-2.

Endnu værre gik det i Thisted, hvor vi noget ufortjent tabte md 3-2 for øjnene af blot 484 tilskuere. FCR’s mål sat ind af Morten Nielsen og Mikkel Thygesen.

Søndagens kamp er flyttet til Gentofte Stadion, da vi endnu ikke kan tage parken i brug, og Thisted ville ikke spille på kunstbane bag tribunen – så mon ikke vi kan sætte os til at vise dem at vi kan vinde uanset hvor vi spiller. Go’ kamp!

Samlet er statistikken:

Antal kampe Vundet Uafgjort Tabt Målscore