Rajko Lekic-hattrick bag storsejr

Nyerhvervelsen Rajko Lekic viste målnæse og lavede hattrick - og var i øvrigt farlig i flere andre situationer. Men i dagens kamp, hvor LFA blev sendt retur til Lolland med et såkaldt ”æg” på 6-0, spillede hele FCR-holdet en rigtig god kamp.

Alle mand var klar til at vise, at den aktuelle placering i toppen af tabellen, ikke er en tilfældighed – og det var lige fra første dommerfløjt. Set over hele kampen, var FCR bare et niveau over LFA i alle spillets facetter. Det blev en sikker sejr, der aldrig på noget tidspunkt var i fare og hele holdets præstation var overbevisende. Vigtigheden af at være klar og vise tænder lige fra første sekund, blev soleklar – selv på denne grå og kolde dag, hvor FCR fik sin største sejr siden sin ”fødsel” i 2004.

De første godt ti minutter af kampen gik med at se hinanden lidt an – men allerede efter 13 minutters spil bringer FCR sig i front – LFA får ikke ekspederet bolden langt nok væk fra deres forsvarszone – Azad ”Store” Corlu samler bolden op og løfter den uimodståeligt ind i feltet, hvor Anders Nielsen stadig befandt sig – Anders er alene med LFA-keeperen og sender bolden flot i kassen med en dejlig kontrolleret ”first timer”. Så var der lagt i kakkelovnen til ”goal-show” i Ørnereden.

17 minutter er spillet, da LFA havde deres første afslutning, en lidt forkølet afslutning, der ufarligt gik i sidenettet. Det efterfølgende målspark forlænges med hovedet af Christian ”Crille” Hansen og ender hos Rajko Lekic, der dribler frem direkte mod mål – han placerer bolden flot i kassen, tæt på nærmeste stolpe, lige kort før han bliver tacklet. Rajko viser her sin udsøgte målnæse for første gang i kampen – men absolut ikke sidste.

Få minutter senere er unge Martin Nielsen på spil – men hans venstrebenslangskud brager langt over mål.

Scoringen til pausestillingen 3-0 var igen en flot scoring. Altid hårdtarbejdende Crille opfanger bolden ved midterlinjen – spiller til Martin Nielsen, der med hælen agerer ”bande” – Crille stormer derefter ganske enkelt fra hans markeringsspiller og sender bolden sikkert i netmaskerne. Et rigtigt energimål!

LFA producerer ikke mange chancer i dag og har nok at gøre med at forsvare sig. De slutter dog 1. halvleg med et par tilbud – 38 minutter: direkte frispark lige på Frederik Vang i FCR-målet – 43 minutter: hurtige Joachim Wagner modtager bolden foran mål, men overplacerer afslutning i ”det lange hjørne” – 45 minutter: efter hjørnespark heades der på stolpen men riposten bankes langt over mål. Men det var som om, at LFA manglede energi i deres spil og tro på egne evner i afslutningerne, så FCR-føringen blev aldrig rigtig truet.

Efter bare 7 minutters spil i 2. halvleg er Crille igen på spil – ”Store” og Rajko spiller flot sammen i venstre side – bolden sendes ind i feltet – Ole Budtz er med fremme og han får med hælen snittet bolden frem til Crille, der også tager bolden med sig med hælen for derefter at sende bolden fladt i målet imellem LFA-keeperens ben. Fantastisk scoring!

61 minutter er spillet, da fighteren Lasse Brandt Hansen kæmper sig frem i venstre side – spiller tilbage til Rajko, der med en yderside sender bolden ind i feltet – Martin Nielsens hovedstød får dog ikke helt nok fart på og bliver derfor ikke rigtig farligt.

Rajkos anden scoring mål kommer efter 67 minutters spil – det er den slags fodbold som er kræs for enhver fodboldelsker. Indskiftede Michael Stryger spiller tilbage til Frederik Vang, der spiller bolden ud til ”Store”, der præcist spiller Crille i dybden – og det er jo som bekendt i sådan en situation, at Crille har en af sine spidskompetencer – han sætter fart i sit løb og ingen kan følger med – og helt uselvisk spiller han bolden på tværs til en helt fri Rajko, der kan sende bolden ind i det tomme mål. En fabelagtig scoring.

Blot fem minutter senere fuldender Rajko sit hattrick. Anders Nielsen er med fremme og spiller fint sammen med Lasse Brandt Hansen, der sender bolden ind foran mål – Rajkos afslutning tager den ene stolpen og springer i mål. Pragtfuld scoring, der lukker kampen med tenniscifrene 6-0.

LFA har kort efter et ufarligt langskud, der sniger sig over overliggeren, men ellers er det faktisk en velspillende Rajko Lekic, der har to tilbud mere – først efter flot indlæg fra Stryger, hvor Rajko header på mål – der bokses dog til hjørne. Og i 89. minut har han endnu en afslutning, der dog lige akkurat smutter forbi stolpen.

Lasse Brandt Hansen har kampens sidste store tilbud – han får en friløber, men bolden ”hænger” i græsset og han må derfor afslutte hurtigt med en god gammeldaws ”tå-hyler”, der dog desværre også sniger sig forbi stolpen.

Men alt i alt en absolut godkendt indsats fra alle mand og det var bare en dag, hvor stort set alt lykkedes.

Det er længe siden, at det har været SÅ sjovt at gå til fodbold i Roskilde Idrætspark!

 

KAMPRAPPORT

Kamp:                 FC Roskilde – LFA 6-0 (3-0)

Tid:                      Lørdag, den 22. september 2012, kl. 15:00

Sted:                   Roskilde Idrætspark

Status:                2. division

Tilskuere:           515

Dommer:            Paul Knudsen

 

Startopstilling:

Nr.       Spiller                                         

30       Frederik Vang Larsen

3          Anders Qvist

4          Ole Budtz

5          Casper Grønn Larsen (anfører)

6          Martin Nielsen

11       Christian Hansen

15       Nikolaj Steen Hansen

17       Lasse Brandt Hansen

19       Anders Nielsen

20       Rajko Lekic

22       Azad Corlu

 

Kampforløb:

Min.  Status          Spiller                                                                  

13     1-0                Anders Nielsen (FCR)

17     2-0                Rajko Lekic (FCR)

36     3-0                Christian Hansen (FCR)

37     Advarsel      Nikolaj Hansen (FCR)

53     4-0                Christian Hansen (FCR)

67     5-0                Rajko Lekic (FCR)

72     6-0                Rajko Lekic (FCR)

84     Advarsel      Mathias Olsen (LFA)

 

Ind- og udskiftninger:

Min.       Ind                                  Ud                                                 

58          Michael Stryger            Casper Grønn Larsen

68          Morten Jørgensen       Nikolaj Hansen

78          Mathias Bølstad           Christian Hansen

 

Ikke benyttet:

Nr.    Spiller                      

1       Lasse Sørensen

14     Sean Christoffersen

 

Søndag den 30. september 2012, kl. 13:00 spiller FC Roskilde sin næste kamp. Denne gang på udebane mod Svebølle, der for tiden frister en tilværelse under nedrykningsstregen. Svebølle har dog flere ganske gode fodboldspillere og skal på ingen måde undervurderes, til trods for deres mindre gode start på sæsonen.

Svebølle er kommet langt i DBU Pokalen og skal på tirsdag møde de forsvarende danske mestre FC Nordsjælland.

Kom og støt gutterne!