Optakt til FC Fredericia - FC Roskilde

I morgen skal FC Roskilde igen en tur til Jylland - denne gang skal slaget stå mod FC Fredericia og der er igen lagt op til et brag af en kamp, når den fløjtes i gang kl. 15:00 på Monjasa Park.

FC Fredericia, der starede forårssæsonen med 0-0 ude mod HB Køge, ligger for tiden lige over nedrykningsstregen med 18 point for 19 kampe - FC Roskilde ligger stadig sidste med 16 point, men for 18 kampe.

Meget mere spændende og intenst kan det ikke blive.

FC Fredericia havde formentlig ikke set sig selv kæmpe i den nederste del af tabellen. Og med navne som fx. målmand Jeppe Højberg (netop udtaget til U21-landsholdet), Tobias Perch-Nielsen, Lasse Kronborg, Kasper Junker og Sune Kiillerich i truppen, viser det med al ønskelig tydelighed, at der er tale om en svær modstander.

FC Roskilde har som bekendt også forstærket truppen, her i vinterpausen, og kan de gode takter fra Horsenskampen fortsættes, kan "De lyseblå" helt klart give FC Fredericia kamp til stregen. Jesper Bech ser stærk ud, Mark leth har fået gang i scoringerne, "Greko" viser flotte takter, Bangsgaard og anfører Hansen på midten kæmper en vis legemsdel ud af bukserne, Møller spiller med stort overblik i forsvaret og ja, man kunne blive ved - alle leverede nemlig en rigtig fornuftig kamp i Horsens og det giver tro på tingene.

Anders "Nille" Nielsen har desværre karantæne, da han fik gult kort i Horsens. De øvrige point havde han taget med sig fra HB Køge - som vi netop skal møde onsdag i næste uge i forårets første hjemmekamp i Roskilde Idrætspark. Mon ikke "Nille" glæder sig til den kamp.

Lars Brøgger er desværre knæskadet - en skade han pådrog sig efter mindre end et minuts spil i Horsens. Skadens omfang er endnu ikke helt afklaret.

Lad os håbe at lørdagstræningens sidste forberedelser viser, at truppen er klar til at drage afsted i morgen tidlig og gentage den flotte præstation fra sidste søndag. Når cheftræner Anders Theil har truppen klar - og er klar til at melde den ud - bliver den offentliggjort på FC Roskildes facebookside.

Vi håber på, at mange FC Roskilde-supportere finder vej til Fredericia for at støtte holdet.

Vel mødt!

Her ses Bajram Fetai fra efterårets kamp mod FC Fredericia (21. september 2014), hvor FC Roskilde tabte 0-1 i egen rede.

Roskilde vs. Fredericia

FC Fredericia er et af Roskildes nyere bekendtskaber, idet de fire første møder var i årenene 1996/97 og 1998/99 med RB 1906 – sidste sæson som gav nedrykning for holdet til Danmarksserien.

FC Fredericia blev skabt den 1. januar 1991 med en overbygning af de gamle rivaler Fredericia FF og Fredericia KFUM, hvorefter man havde ét hold i Danmarkssereien og ét i serie 1. I 2002 valgte FF at træde ud af det direkte samarbejde og KFUM’erne var herefter alene om ”overbygningsholdet” – FC Fredericia.

FfF – Fredericia forenede Fodboldklubber opstod i 1953 efter fusion af Fredericia BK (17/8 1896) og ØB fra 1974 og flyttede til det dejlige anlæg i Madsby Enge.

KFUM er fra 30/8 1916 – men har formodentlig eksisteret siden 1900 - som en del af KFUM-idrætten, under samme vilkår som i Roskilde, hvor det først i nyere tid blev til navnet KFUM’s Boldklub, Roskilde.

Mere kendt blandt ældre danskere er de samme to Fredericiaklubber (især KFUM) fra deres storhedstid i 1970’erne i den bedste danske håndboldrække. Navne som Mogens Jeppesen, Flemming Hansen og Jørgen Heidemann kan sikkert stadig huskes.

I dagens Fredericiatrup er blandt andet Tobias Perch-Nielsen, der i perioden 2008 til 2011 nåede 76 kampe for FC Roskilde- med i alt 22 mål til følge. De sidste syv kom i efteråret 2011 inden turen gik til Viborg. I de indbyrdes kampe mod FC Fredericia blev det til tre mål fordelt på to kampe. I 2011/12 vandt vi i 1.division begge kampe – men rykkkede alligevel ned. Søndagens kamp er stort set en direkte kamp om nedrykning. Med en sejr til Domkirkebyens Ørne kan de overhale hjemmeholdet i tabellen – og så venter ellers den udsatte kamp mod HB Køge onsdag aften hjemme i ”Ørnereden”. Turneringen er for alvor i gang.

De i alt kun 13 indbyrdes opgør er fordelt som følger:

Antal kampe Vundet Uafgjort Tabt Målscore
RB 1906 - FC Fredericia 4 1 1 2 3-6