Taktisk genistreg gav pote

FC Roskildes træner Carsten Broe stod for dagens store overraskelse, da holdet til søndagens kamp mod Blokhus blev offentliggjort. Der var nemlig ikke gjort plads til en eneste af de nytilkomne spillere i startopstillingen. Træner Broe forklaring lød, at de nye spillere endnu ikke helt har vænnet sig til den spillestil, som han ønsker praktiseret hos de lyseblå. Derfor valgte han at stille med 11 mand, der alle brugte stort set hele sidste sæson på at implementere den ”nye” spillestil. Heller ikke sidste års topscorer Tobias Perch Nielsen var med fra start.

Det skulle vise sig at være et nærmest genialt træk for kampen blev helt og holdent spillet på hjemmeholdets præmisser. Ganske vist kom Blokhus FC foran efter bare otte minutters spil ved Christoffer Hansen, men Roskilde kværnen kørte bare videre og som tiden skred frem, blev udeholdets spillere mere og mere møre. I det 32. minut udlignede Nikolaj Mikkelsen til 1-1, som også var stillingen ved pausen.

Hvis FC Roskilde var spilstyrende i første halvleg, så var hjemmeholdet nærmest altdominerende i anden halvleg, og det kunne såmænd godt være blevet til flere end de fire mål, det blev til. Først bragte Jeppe Kjær hjemmeholdet i front på en af de lange, som jo er Kjærs varemærke. Tobias Perch, der kom ind i starten af halvlegen gjorde det til 3-1 efter ping pong spil i feltet, hvorefter Anders Nielsen på straffe begået mod Kjær og endelig Jesper Håkansson på en tværaflevering fra Kjær fuldendte til slutresultatet 5-1.

Midt i halvlegen kunne de 750 tilskuere også tage imod en hjemvendt Roskildedreng, nemlig Ole Budtz, som kom på banen i stedet for Christian Møller. Ole er en af de spilere, der har sin store force i hovedspillet og repræsenterer klart en type, som vi nok har savnet de sidste par år i FC Roskilde. Så hans tilstedeværelse er helt sikkert med til at supplere holdet på et af de områder, hvor vi måske trængte mest.

Der var i det hele taget meget at glæde sig over denne søndag eftermiddag, ikke mindst de tre point på kontoen, som gør, at vi med forventning kan se frem til de næste kampe for holdet. Lige foran os gælder det søndag Viborg ude, formentlig med Himmelev formandens søn Mads Hvilsom i truppen og onsdag den 31. august tager vi så mod Superligaholdet fra Lyngby i DBU pokalens anden runde.