Hvis man som tilskuer var tidligt på færde på Næstved stadion før søndagens topopgør, kunne man opleve en FCR-trup varme op langs sidelinien på den billige langside med småløb under trænerens ledelse, uden at der blev sagt et ord fra spillerne, men med sammenbidte koncentrerede ansigter var det åbenlyst, at her var noget særligt i vente.

Og det skal så sandelig siges, at der ikke gik mange minutter i kampen, før at FCR satte sig tungt på begivenhederne, og både forsvar, midtbane og angreb fik efterhånden så meget greb om tingene, at målchancerne begyndte at opstå.

Efter et kvarter bliver en lang bold sendt mod Næstved's mål, Emil Nielsen prikker bolden udenom målmanden og får fra en spids vinkel via en modstanders arm sendt bolden i kassen til 1 - 0.

10 minutter senere er Lars Brøgger på færde og øger til 2- 0, og FCR har også 2 skud på træværket, så Næstved slipper nådigt med kun at være bagud med 2 mål ved pausen.

FCR starter 2. halvleg med samme 11 mand, og den koncentrerede indsats fortsætter, dog må målmand Frederik Vang nogle gange ud og vise sine evner, men tager usvigelig sikkert, hvad der falder inden for målrammen, og efter et kvarter opfanger Lars Brøgger en tilbagelægning, styrter mod mål og prikker bolden ind til venstre for målmanden til stillingen 3 - 0.

Men ikke nok med det: efter yderligere et kvarter tryller "Brøggeren" igen med en hel Laudrup'sk vending foran Næstved's mål, og en fri Nicolaj Mikkelsen kan herefter hamre bolden i nettet til 4 - 0.

Med 10 minutter igen får Næstved reduceret til 4 - 1 på et flot hovedstød, og lige før slutfløjtet afslører Mark Leth Pedersen store evner som skuespiller, da han kaster sig i græsset som "en vingeskudt and" og bluffer dommeren til at fløjte for straffe, i en situation hvor ingen FCR-spillere rører ham, og som endda koster FCR en advarsel, men Kasper Mertz scorer på straffet til slutresultat 4 - 2 til FC Roskilde.

En helt igennem fantastisk eftermiddag i Næstved for drengene fra "Ørnereden", som efter kampen måtte over til de omkring 200 medrejsende fans og "hånde" med dem langs banden, som tak for den farverige og højlydte støtte som de gav holdet under kampen, men ligeså meget tilskuernes tak til holdet for den fodboldoplevelse de havde disket op med.

Hele holdet skal have stor ros på alle pladser for en helstøbt holdindsats, men fremhæves må dog Frederik Vang's mange sikre indgreb i feltet, Lars Brøgger's tryllerier på samlebånd helt i front, Martin Nielsen's utrættelige arbejde på midtbanen og Christian Hansen's løbevilige og direkte spil i højre side.

I toppen af divisionen ligger FC Roskilde nu med 6 point ned til nr. 2, Fremad Amager, og yderligere 2 point ned til nr. 3, Næstved, så vi går vinteren i møde i en særdeles gunstig position, og glæder os allerede nu til at følge holdet i træningskampene efter nytår, og sæsonstarten sidst i marts - der er bare alt for længe til.

God vinter til alle.