Det er i øjeblikket en sand fornøjelse at være FC Roskilde supporter. Holdet er inde i en fase, hvor det kamp efter kamp overgår sig selv og intet synes umuligt i den fælles stræben efter et godt resultat.

Således også i søndagens hjemmekamp mod SC Egedal, som allerede efter 17 minutter måtte se sig bagud med 3 mål. Emil Nielsen nettede 2 gange og Lars Brøgger en enkelt, og selv FCR's målmand Frederik Vang ville åbenbart deltage i løjerne, da han i 12. minut begik straffe i kanten af feltet, hvorefter han selv mesterligt klarede selv samme straffespark.

Hjemmeholdet slap herefter grebet en anelse om kampen, og det blev til et par småchancer til gæsterne, inden de fik reduceret til stillingen 3-1 kort før pausen på et selvmål af FCR's forsvar.

Da 2. halvleg blev fløjtet igang, var det igen hjemmeholdet, der dominerede, og i 52' minut øgede Christian Hansen til 4-1. Det er ikke så ofte, at "Crille" scorer, så når det sker, så må det stå rigtig godt til. I det 72' minut løb gæsternes målmand om kap med Rajko Lekic efter bolden ud mod hjørneflaget. Rajko var hurtigst, og inden målmanden nåede tilbage i målet, sendte Lekic bolden i en høj bue ind over ham og direkte i netmaskerne til 5-1. Målfesten sluttede med, at bundsolide Kristian Geertsen kom farende helt ind under mål og hamrede bolden i nettet på et indlæg fra højre side til slutresultatet 6-1 til hjemmeholdet.

Det var tydeligt, at FC Roskilde fra start havde den nødvendige energi og vilje til straks at sætte sig på kampen, og som minutterne skred frem, virkede det som om, holdet kunne stramme skruen, når det var nødvendigt.

Cheftræner Anders Theil må i øjeblikket være i lidt af en ønskeposition. Det virker jo som om, at han i øjeblikket råder over en så stor og kompetent trup, at han næsten kunne sætte 2 mandskaber til kampen. For uanset hvem, der bliver indskiftet fra bænken, fortsætter holdet spillestilen og det fremadrettede, målsøgende spil.

Den brede og dygtige trup er også en absolut nødvendighed. Sæsonen er lang og meget kan ske, men som det flasker sig i øjeblikket, kan alt åbenbart lade sig gøre for drengene fra "Ørnereden", som bestrider 1. pladsen - nu med 3 point ned til nr. 2.

Igen diskede hele holdet op med en fodboldoplevelse til hjemmepublikummet, hvor hele 944 denne gang var mødt op. Vi kan også mærke, at spilleglæden smitter af på hele stadion, så alle føler, de er med til at bære spillerne frem mod sejren - jo det er for alvor blevet sjovt at følge "De lyseblå" fra domkirkebyen.

Næste weekend er der lagt op til et topbrag af de helt store. Her møder vi i Sundby Idrætspark rækkens nr. 2, Fremad Amager, som har vist stor styrke frem til nu.