Kender du tv-figuren "score-Kaj" (Peter Mygind), han var kendt for 3 ting - charme, selvtillid og lækkert hår, og hvis man ikke vidste bedre, skulle man tro, at han havde fundet vej til Valby Idrætspark, men det var såmænd "score-Emil" fra FCR, vi mødte der. En knægt, der lige nu stråler af selvtillid og har lækkert hår. Om han også har charme, må andre bedømme, men vigtigst af alt - han scorer masser af mål.

I lørdagens udekamp mod Frem var "score-Emil" her, der og alle vegne og nettede 4 gange, så det endte med en sejr til FC Roskilde på 4-0. Et sjældent resultat i Valby Idrætspark, og når så alle målene blev scoret af samme spiller, er det endnu mere bemærkelsesværdigt.

Men det må siges, at hele holdet fra domkirkebyen leverede en helt igennem godkendt indsats, denne gang helt fra kampens start. Forsvar og midtbane holdt på bolden, når det var nødvendigt og spillede hurtigt op ad banen, når muligheden var der. Det gav mange chancer, hvor jo så især Emil Nielsen forstod at udnytte dem ved at være hurtigst og komme foran modstanderne og sende bolden i modstandermålet to gange i hver halvleg. Især det andet mål, som blev skabt på en lang aflevering fra bagerste kæde var flot.

Selvom det var en mand, der scorede samtlige mål og derved kom op på en sæsontotal på 10, så skal hele holdet roses for en helstøbt indsats. Skal nogen roses ude på banen, så skal det være Lars Brøgger, der denne lørdag valgte at tage bolden ned og med sig adskillige gange i stedet for blot at være en station på vejen. Det gav angrebet mere tyngde, og det var også Lars, der med smarte finter i højre side fik driblet sig ind i feltet og lagde bolden til rette til det første mål. Og igen var Håkansson manden, der på midtbanen fordelte spillet med en feltherres overblik. Endelig skal Frederik Vang i målet roses for en superindsats. Frederik havde et par pragtredninger på det rigtige tidspunkt, men der hvor hans værd for holdet rigtigt kom til udtryk, var ved hans indgriben i feltet. Det var tydeligt, at målmandstræner Simon havde arbejdet med Frederiks indgriben i feltet. 

De cirka 100 FCR-supporters, der havde taget turen til Valby, fik en festlig eftermiddag, og allerede i kampens 52' minut, da Emil Nielsen scorede sit 3' mål, var kampen lukket og afgjort, og resten af kampen foregik uden spænding, bortset fra at Emil scorede nok en gang.

Cheftræner Anders Theil havde denne gang også fået sat spillerne godt op fra starten og havde tydeligvis kigget Frem godt ud og lagt den rigtige taktik, så kampen forløb stort set på FCR's præmisser.

Og en dejlig fodbold-weekend mager det således, at søndagens kampe har til resultat, at FC Roskilde nu ligger alene i spidsen af 2. division øst - det er for alvor igen blevet sjovt at følge drengene  fra "Ørnereden".