Interview med Emil Nielsen

 

Efter Emils debut på det danske U/19-landshold mod Ukraine, har FCR Web talt med det unge talent:

 

FCR Web: Tillykke med debuten på det danske U/19-landshold - du må være stolt og glad da du trak i landsholdstrøjen og løb på banen?

Emil Nielsen: Ja! det var virkelig en overvældende følelse at løbe på banen for at repræsentere sin nation, og ja, selvfølgelig var jeg da mega stolt og spændt - det var en kæmpe drøm der gik i opfyldelse.

 

FCR Web: Hvordan synes du selv du klarede det?

Emil Nielsen: Jeg synes egentlig det gik fint nok. Jeg gik til den og gav den virkelig alt hvad den kunne trække, så jo det gik faktisk helt okay :)

 

FCR Web: Hvordan var sammenholdet med de øvrige spillere?

Emil Nielsen: De er godt nok nogle flinke gutter hele vejen rundt - der er slet ikk noget der. Der var et rigtig godt sammenhold, og selvom der er nogle rigtig dygtige spiller imellem, følte jeg på ingen måde, at der var nogen der satte sig over holdet, eller havde en dårlig attitude.

 

FCR Web: Hvor meget spilletid fik du?

Emil Nielsen: Jeg fik meget mere end jeg faktisk havde forventet, hvilket bare var kanon! I den første kamp blev jeg skiftet ind i det sidste kvarter af kampen, og i den næste kamp startede jeg inde og spillede hele kampen, så jeg var rigtig godt tilfreds og glad! :)

 

FCR Web: Var taktik og spilsystem meget anderledes end det du oplever til dagligt?

Emil Nielsen: Øhm, nej det synes jeg ikke. De spiller 4-3-3 på landsholdet, og det er også det, vi arbejder med til træning så det var faktisk ganske nemt at sætte sig ind i tingene, og så har jeg spillet 4-3-3 hele min ungdom, så det passer helt perfekt for mig.

 

FCR Web: Hvordan er niveauet i en U/19-landskamp mod Ukraine i forhold til en 1. divisionskamp med FC Roskilde, efter din mening?

Emil Nielsen: Selvfølgelig er det noget andet, Ukraine var virkelig på et højt teknisk niveau, det gik godt nok stærkt! Lidt stærkere end i en 1. divisionskamp, og sågar også stærkere end nogle Superligakampe.

 

FCR Web: Hvad var tilbagemeldingen fra landstræner Per Andersen?

Emil Nielsen: Han var tilfreds med den måde jeg var gået ind til kampene på, og at jeg havde arbejdet godt, hvilket også var derfor han ikke havde skiftet mig ud.

 

FCR Web: Hvordan tror du chancerne er for, at du får flere landskampe?

Emil Nielsen: Selvfølgelig er der chance for flere landskampe. Nu har jeg fået foden indenfor, så nu er det bare om at køre på og give den hele armen. Hvis man arbejder hårdt nok, så skal det nok komme!

 

Emil er i øvrigt til landsholdssamling i Tilst i dag og i morgen.