Optakt til

Der er lagt op til et brag af en kamp, når topholdet Esbjerg gæster Roskilde Idrætspark.

Kampen spilles kl. 13:45 og bliver sendt direkte på TV2 Sporten.

Esbjerg fører suverænt Befsate Ligaen, og FC Roskilde leverede en flot indsats i Fredericia, der resulterede i en 1-3 sejr.

Som optakt til kampen har FCR Web talt med cheftræner Carsten Broe for at høre hans vurdering af kampen og få en status på FCR's trup:

FCR Web: Vi skal møde Betsafe ligaens suværent bedste hold - hvordan ser du mulighederne for os mod Esbjerg?

Carsten Broe: Esbjerg har gjort det flot i år, men hver eneste kamp har deres eget liv og selvfølgelig vil vi forsøge at udfordre dem så meget som muligt.

FCR Web: Hvorfor tror du at Esbjerg er så svære at vinde over?

Carsten Broe: Udover at de har nogle dygtige spillere, synes jeg også, at de offensivt formår at spille i et højt tempo. De er ikke bange for at bringe mange spillere frem på banen, samt at lægge et højt pres på modstanderen.

FCR Web: Har vi alle vores spillere klar til kampen på søndag?

Carsten Broe: Som det ser ud lige nu, burde vi ikke ha' nogen ude med skader, men Lasse Hansen har karantæne.

FCR Web: Det var fantastisk at se den energi spillerne havde med på banen i Fredericia?

Carsten Broe: Ja, det var en fornøjelse at se spillernes reaktion, oven på en skuffende kamp mod Viborg. Jeg er overbevist om, at vores spillere efterhånden har lært, hvad der skal til for at vinde og hvad forskellen er på succes og fiasko.

FCR Web: Så du tror ikke vi ser en indsats, som mod Viborg på søndag?

Carsten Broe: Det vil komme bag på mig, hvis vi ser holdet smide så lidt energi ind i en kamp igen!

Fakta om FC Roskilde vs. Esbjerg

Esbjerg forenede Boldklubber (EfB) er stiftet 23/7-1924 efter en sammenlægning af Esbjerg Boldklub af 1898 og Esbjerg Aamatørklub (1911) og er hjemmehørende i Danmarks nu 5. største by på næsten 100.000 indbyggere.

Klubben kom i divisionen (eller mesterskabsserien som det hed dengang) i 1932/33 og har aldrig siden været ude af divisionerne. Det er kun blevet til ganske få sæsoner på tredje niveau og alle kampene mod RB 1906 eller FCR er foregået i landets næstbedste række. Derudover har RB 1906 mødt EfB’s 2.hold i tre sæsoner, DS i 2000/01, 2001/02 og oprykningsåret 2003/04.

Klubbens storhedstid var starten af 60’erne (DM 1961,62,63 og 65) – senere også i 1979 – og pokalsejr i 1964. Træneren var her østrigeren (12 A-landskampe for Østrig) Rudi Stritisch, der senere i årene 1970-75 var træner for det danske A-landshold.

Det er blevet til 32 A-landsholdsspillere gennem tiderne – og mange var i de gyldne 60’ere – hvor flere også endte i den skotske liga. Bl.a. Jens Petersen (Aberdeen) og senere Rapid Wien og belgiske Mechelen og han blev senere stadioninspektør i Esbjerg og Carl Bertelsen og John Madsen (Morton). De senere år er det spillere som Ole Kjær, Jens Jørn Bertelsen og John Lauritzen vi kan huske fra de gode 80ére.

Vores målmand i RB 1906 fra 1986-95, Henrik Nielsen (223 kampe), spillede for EfB, men var kun tredievalg efter Ole Kjær (klubrekord med 474 kampe) og Svend Erik Larsen, inden han kom til Roskilde.

Statistikken taler ikke for hverken RB 1906 (heller ikke mod EfB 2) eller FCR, men ser ud som som følger:

Kampe V U T Score
RB 1906 12 2 1 9 9-24
Mod EfB 2 6 1 2 3 5-11
Pokalturneringen 2 0 0 2 0-8
FC Roskilde 1 0 0 1 0-1
I alt 21 3 3 15 14-44

En stor tak til Bjørn Jensen for arkivoplysningerne.