FC Roskilde udvikler nyt koncept i ungdomsafdelingen

Efter sportschef Jesper Sommer stoppede i FC Roskilde, har FC Roskilde ændret lidt i organiseringen i klubben. Cheftræner Carsten Broe har overtaget en del af Jesper Sommers opgaver.

Som overskriften antyder, sker der nye tiltag i FC Roskilde. FC Roskilde ungdom og senior rykker tættere på hinanden og vil fremadrettet arbejde ud fra fælles retningslinjer for, hvordan fodbold skal spilles og trænes i FC Roskilde. Carsten Broe skal, ud over at være første senior træner i klubben, være tovholder på, at der udvikles et koncept, som skal tegne sig som en rød tråd igennem hele FC Roskilde ungdom og op til FC Roskilde senior.

Konceptet skal udvikles gennem dialog mellem alle FC Roskilde trænerne og andre fodboldfaglige personer. For at stille de bedste rammer til rådighed for FC Roskilde er der nu indrettet et særligt rum med moderne faciliteter til trænerne, hvor de har mulighed for faglige diskussioner. Det forventes, at FC Roskildes ungdomsspillere, allerede når de starter op igen efter juleferien, vil få de nye tiltag at mærke. Ideen med at lave et fælles koncept er, at uanset hvilket hold man spiller på i FC Roskilde, er der de samme fælles retningslinjer for, hvordan man spiller.

FCR ungdom forventer, at Carsten, med sin store erfaring fra bl.a. superligaklubben Sønderjyske, vil være med til at videreudvikle FCR ungdom. Den faglige sparring skal herefter føres ud på træningsbanerne, sådan at alle vores spillere får gavn af den og udvikler sig til kommende førsteholds spillere i FC Roskilde.

Udnævnelse af ny cheftræner samt ændringer i trænerteams

Det er med glæde, at jeg kan meddele, at den ledige stilling som cheftræner for u19 holdet er besat. Den nye cheftræner for u19 holdet bliver Marc Thevis.

Marc er i dag cheftræner for u17 holdet, og det er FC Roskildes vurdering, at ingen af de eksterne trænere, som har været i spil, har kunnet måle sig med de trænere, vi allerede har i klubben. Derfor har vi valgt at rykke Marc op til u19.

Som ny cheftræner for u17 holdet er udnævnt Erik Krøger. Erik har været assistenttræner på u17 holdet de sidste to år. Erik starter på DBU’s A-uddannelse til januar 2012 og har været en træner, som FC Roskilde har ønsket at give ansvaret for sit eget FCR hold, og nu bød chancen sig.

Assistent for u17 holdet bliver Flemming Henriksen (Mingo). Assistent for u19 holdet er endnu ikke besat, men der arbejdes på at ansætte en.

FC Roskilde ønsker de tre tillykke med deres nye udfordringer og ønsker dem held og lykke med trænergerningen på de to FCR hold. Ligeledes håber vi, at spillere og forældre vil tage godt imod de nye trænere.

Per Jensen
Talentansvarlig