Optakt til FC Roskilde - Fremad Amager

Endnu en spændende topkamp i Roskilde Idrætspark!

Når FC Roskilde søndag tager imod Fremad Amager, er der lagt op til et brag af en topkamp - nummer 1 mod nummer 3. Det bliver spændende, så mød op og lad os sætte sæsonrekord på tilskuerpladserne for 3. gang i træk.

Fremad Amager

Klubben er stiftet 10 .juni 1910 og kom første gang i divisionerne i 1929 og var der faktisk - med mange op og nedture - frem til konkursen i 2009.

RB 1906 mødte Fremad A første gang i 3. division i 1960 (den 3. april), hvor amagerkanerne vinder 2-1 (RB 1906's mål blev scoret af Preben Sivebæk). Den 4. oktober i Roskilde vinder vi 2-0 på mål af Jens Olsen og Palle Frederiksen.

Bedste resultat er en DM sølvmedalje i 1939/40 hvor man tabte 2-4 til Bk Frem i finalen i Københavns Idrætspark med 23.000 tilskuere.

Fremad Amager har fostret landsholdsspillere som blandt andet Frank Arnesen, Ivan Nielsen og Henrik Andersen.

Holdet tabte pokalfinalen i 1972 til Vejle med 0-2 og deltog i Europa Cup for pokalvindere (da Vjle vandt DM også) og spillede hjemme 1-1 mod Besa Kavaje fra Albanien og 0-0 dernede. Med andre ord: Den eneste danske klub der aldrig har tabt en EC-kamp.

I DM er de også den eneste klub der i højeste række (Superligaen) aldrig har tabt til FCK. I 1994 vandt de begge de hidtidige kampe klubberne imellem med 3-2.

Fremad Amager har nu valgt igen at satse stort og har blandt andet hentet en del folk ind udefra til at gennemføre denne satsning. Mest kendt er nok den nye sportschef Ole Bjur, som tidligere har slået sine folder for Brøndby - både som spiller og sportschef. En masse nye spillere har cheftræneren - den gamle BK Frem-kæmpe, Tim Ilsø - dog ikke fået i vinterpausen. Men holdets aktuelle placering som nummer 3 viser også, at truppen er stærk. I truppen finder man blandt andet den tidligere Brøndby- og FC Roskildespiller, Christian Groth Møller. På midtbanen skal man holde øje med Cem Vardar og anfører Mohammed Abdallas (med mere end 150 kampe for holdet). I angrebet finder man farlige Hassan Bashir.

Status for de 37 tidligere indbyrdes opgør:

Kampe Vundet Uafgjort Tabt Målscore
RB 1906 - Fremad Amager 30 7 5 18 36-55
FC Roskilde - FC Amager 2 1 0 1   (*) 3-4
FC Roskilde - Fremad Amager 5 4 0 1 16-6
I alt 37 12 5 20 55-65

(*) FCR's sejr var på 3-0 uden kamp - efter FC Amagers konkurs den 28. marts 2009.

- Bjørn Jensen