FCR fik vendt 1-0 til en 1-3 sejr

Solen skinnede over Monjasa Park – banen så indbydende ud – og selvom det var lidt koldt og blæsende, var der lagt op til en god gang fodbold i dagens sene kamp i Betsafe ligaen. Og det kom til at holde stik.

FC Roskilde havde igen Jeppe Kjær i startopstillingen og netop Jeppe fik en kæmpe mulighed allerede i 2. minut. Efter et hjørnespark lander bolden foran Jeppe Kjær, der tæt under mål desværre sparker bolden lige over mål. Det ville ellers have været en drømmestart. Blot fem minutter senere, går det galt i FC Roskilde-forsvaret. FC Fredericia kombinerer hurtigt i højre side og sender en lang bold over i modsat side. Jens Mårtensen reagerer lige en tand for sent – Jesper Luth tager bolden til sig og løfter den op i modsatte hjørne til 1-0, uden chance for Frederik Vang Larsen i FCR-målet.

Det kunne dog ikke tage spillehumøret fra FCR, der hele vejen igennem viste holdånd og fightervilje. Det udlignende mål kom efter 17 minutters spil, efter et hjørnespark. FC Fredericia-forsvaret kan ikke rigtig få ”clearet” bolden, og efter noget klumpspil, lander bolden foran Nikolaj Hansen, der resolut prikker bolden i nettet. Herligt, at FC Roskilde så hurtigt kunne komme tilbage i kampen og skabe spænding igen.

Efter 22. minutters spil, driver Morten Walldo bolden op i højre side – ingen går til ham, og Walldo tager chancen udefra – bolden ender dog i sidenettet.

En lille sjov kommentar, der hørtes fra én af de 811 tilskuere da dommeren – efter pågældende tilskuers mening – ikke havde dømt korrekt i et par situationer: ”Så må vi sgu have Milton ind”. Det skal dog siges, at dagens dommer leverede en fin indsats. Spillet bølger frem og tilbage, og FC Fredericia presser kraftigt på for en scoring inden pausen, og har da også et par store tilbud. Den ene gang når Jens Mårtensen at tackle i skudøjeblikket, og lidt efter slipper en FC Fredericia-angriber igennem og forsøger at loppe bolden over Frederik Vang Larsen, som dog iskoldt bliver stående, og ganske enkelt piller bolden stille og roligt.

Alligevel ender det med, at FC Roskilde scorer lige inden pausefløjtet – Nicolaj Mikkelsen afslutter langt udefra, Kevin Bechmann Timm følger op og sender bolden i målet, men der vinkes desværre for offside. 1-1 ved pausen virker som et rimeligt resultat.

2. halvleg er små 10 minutter gammel da Jeppe Kjær har et godt langskud, der dog lander i nettaget. Fem minutter senere rykker Jeppe igen fri, denne gang i højre side, spiller på tværs, hvor Jesper Håkansson dukker op og sparker ”første gang” og bolden går i nettet fladt ved modsatte stolpe. Flot mål af Håkansson, der spillede et stærk kamp – han holdte godt fast i bolden og fordelte spillet fint. Herefter har FC Roskilde spillet, og tilspiller sig flere chancer – både Håkansson og Jeppe har et par tilbud, der dog ikke bliver omsat til mål. I slutminutterne presser FC Fredericia kraftigt på, og har både et hovedstød tæt på mål og i det 90. minut er den farlige angriber Jesper Christiansen alene med Frederik Vang Larsen, men Frederik vinder duellen med endnu en flot redning.

En hektisk afslutning med en regn af gule kort til FC Roskilde slutter med, at Jeppe Kjær opsnapper bolden, presses ud på baglinjen af Fredericia-målmanden, hvorfra han spiller bolden på tværs af målet, hvor indskiftede Lasse Hansen kan prikke bolden i det tomme mål til slutresultatet 1-3.

Det var en tiltrængt sejr og yderst vigtig, da de øvrige hold – der kæmper for at undgå at komme under stregen – alle fik point.

Efter kampen havde en synligt tilfreds cheftræner Carsten Broe følgende kommentarer:

FCR Web: Det var dejligt med tre point i dag, men hvad var udslagsgivende for at vi vandt?

Carsten Broe: I dag arbejder begge hold hårdt, men jeg synes det afgørende er, at vi er bedre med bolden end FC Fredericia. FC Fredericia sparker mange lange bold, hvor vi spiller med flere korte afleveringer, via vores midtbane, og dermed tilspiller os flere chancer.

FCR Web: Det må være dejligt som træner, at se spillernes reaktion efter Viborg-kampen?

Carsten Broe: Jeg synes spillerne leverede en fantastisk indsats i dag, og jeg forventer, at de sidste ni kampe bliver på samme niveau. Jeg håber Viborg-kampen var en enlig svale, for både i Blokhus og i dag leverede vi på et højt niveau.

FCR Web: Er der nogle spillere du vil fremhæve?

Carsten Broe: Nej, i dag vil jeg fremhæve hele holdet. Der er ro over spillet, også når der er pres på, og som træner er det dejligt at se, da det vidner om stor kvalitet.

Næste gang FC Roskilde skal i ilden, er søndag den 22. april 2012, kl. 13:45, hvor FC Roskilde tager imod Esbjerg. Det lidt usædvanlige kamptidspunkt skyldes, at kampen er udvalgt til tv-kamp.

Vi håber, at se rigtig mange tilskuere til at støtte Hele Byens Hold – på gensyn i Roskilde Idrætspark!

 

KAMPRAPPORT

Kamp:                 FC Fredericia - FC Roskilde 1-3 (1-1)

Tid:                      Søndag, den 15. april 2012, kl. 15:00

Sted:                   Monjasa Park, Fredericia

Status:                Betsafe Ligaen

Tilskuere:           811

Dommer:            Peter Kjærsgaard-Andersen

 

Startopstilling:

Nr.       Spiller                                         

30       Frederik Vang Larsen

3          Anders Qvist

5          Casper Grønn Larsen (anfører)

7          Jeppe Kjær

10       Nicolaj Mikkelsen

11       Kevin Bechmann Timm

15       Nikolaj Steen Hansen

18       Jesper Håkansson

19       Anders Nielsen

20       Morten Walldo

22       Jens Mårtensen

 

Kampforløb:

Min.  Status          Spiller                                            

7       1-0                Jesper Luth, FC Fredericia

17     1-1                Nikolaj Hansen, FC Roskilde

44     Advarsel      Jesper Luth, FC Fredericia

60     1-2                Jesper Håkansson, FC Roskilde

78     Advarsel      Tommy Knudsen, FC Fredericia

87     Advarsel      Ole Budtz, FC Roskilde

89     Advarsel      Nicolaj Mikkelsen, FC Roskilde

92     Advarsel      Lasse Hansen, FC Roskilde

94     1-3                Lasse Hansen, FC Roskilde

 

Ind- og udskiftninger:

Min.       Ind                                  Ud                           

82          Ole Budtz                      Kevin Bechmann Timm

82          Jesper Håkansson      Lasse Hansen      

 

Ikke benyttet:

Nr.    Spiller                      

1       Esben Madsen

6       Jacob Rasmussen

12     Christian Møller

23     Martin Nielsen

26     Emil Nielsen