FC Roskilde tabte og rykkede ned i 2. division

Lørdagens sidste runde i Betsafe Ligaen forløb på den værst tænkelige måde - og det "worst case scenario" som vi alle frygtede, kom desværre til at ske - FC Roskilde tabte den sidste svære udekamp mod Brønshøj og dermed var nedrykningen desværre en kendsgerning.

FC Roskilde havde ellers bragt sig i en situation, efter sejren over Randers FC, hvor holdet havde afgørelsen i egen hånd - og AB havde en svær udekamp i Hobro. Men som bekendt vandt AB og klarede sig dermed fri af nedrykning i allersidste runde.

FC Roskilde kom ellers fint fra start i Tingbjerg Idrætspark - efter 7 minutters spil rykker Jeppe Kjær stærkt forbi sine markeringsspillere - spiller den skråt tilbage til en fremstormende Lasse Hansen, der desværre tackles i skudøjeblikket. Flot opspil og et stort tilbud - men bolden skal jo som bekendt lige sparkes det sidste stykke over stregen, hvilket klart har været et at FC Roskilde problemer i denne sæson.

Den næste periode arbejder Brønshøj sig langsomt ind i kampen over overtager initiativet og har også flere nærgående afslutninger. I det 33. minut går det så galt da Lasse Fosgaard dukker op og sender bolden i netmaskerne.

En kold dukkert for Hele Byens Hold, der var handicappet af, at anfører og spilfordele Jesper Håkansson allerede efter 11 minutter måtte lade sig skifte ud pga en skade. Unge Martin Nielsen kom ind og gjorde en ganske fin indsats. FC Roskildespillerne kæmpede bravt videre og udligningen var tæt på, da Jacob Rasmussen, efter 35 minutters spil, sender et direkte frispark på stolpen. Men som så mange gange før i denne sæson, var det stolpe ud i stedet for stolpe ind.

Ca. fem minutter før pausefløjten lød lagde Anders Nielsen bolden ind over, hvor Martin Nielsen afsluttede på mål - men desværre også over mål.

10 minutter inde i 2. halvleg tilspillede FC Roskilde sig igen en stor chance. Nicolaj Mikkelsen til Jeppe Kjær ved baglinjen, der rykker sig fri - spiller på tværs foran mål til Martin Nielsen - afslutningen bliver dog ikke skarp nok og Kim Drejs i Brønshøjmålet piller bolden.

5 minutter senere sendes Emil Nielsen afsted med en dybdebold - på tværs til Jeppe - afleveringen bliver dog lidt for hård - Jeppe sender bolden skråt bagud til Mikkelsen, der overplacerer bolden og sender den i sidenettet. Kort tid efter var en hurig Emil/Jeppe-kombination ved at give bonus, da Brønshøjs venstre back var ved at lave selvmål - men han får det dog afværget i sidste sekund.

I det 72. minut kommer så FC Roskildes dødsstød - hurtige Fosgaard sparker frispark - bolden snittes videre og en fri Simon Bræmer header bolden i nettet til 2-0.

FC Roskilde kæmper dog stadig bravt videre i jagten på scoringer. Indskiftede Kevin Bechmann Timm tackles i skudøjeblikket. Alt fokus er nu fremadrettet, hvilket jo givet blottelser i defensiven - Mikkel Jensen får en fri header, som dog pilles af Frederik Vang.

I det 85. minut header Anders Qvist flot bolden i netmaskerne efter hjørnespark, men desværre blev det ikke til mere end denne reducering.

FC Roskilde må se sig besejret 2-1 af et gennem hele sæsonen godt fightende Brønshøjmandskab, der slutter på en flot 5. plads.

FC Roskildes lyseblå tropper skal i sæson 2012/2013 spille i 2. division. Afhængig af hvordan fordelingen af holdene kommer til at ske, bliver der helt sikkert mange spændende og seværdige kampe i Roskilde Idrætspark at se frem til.

Ledelsen i FC Roskilde har mange ting at forholde sig til, her i disse dage, så følg med her på hjemmesiden efterhånden som der meldes nyheder ud.

 

KAMPRAPPORT

Kamp:                 Brønshøj - FC Roskilde 2-1 (1-0)

Tid:                      Søndag, den 10. juni 2012, kl. 14:00

Sted:                   Tingbjerg Idrætspark

Status:                Betsafe Ligaen

Tilskuere:           763

Dommer:            Kasper Madsen

 

Startopstilling:

Nr.       Spiller                                         

30       Frederik Vang Larsen

3          Anders Qvist

4          Ole Budtz

6          Jakob Rasmussen

7          Jeppe Kjær

10       Nicolaj Mikkelsen

15       Nikolaj Steen Hansen

17       Lasse Hansen

18       Jesper Håkansson (anfører)

19       Anders Nielsen

22       Jens Mårtensen

 

Kampforløb:

Min.  Status          Spiller                                            

27     Advarsel      Pierre Kanstrup, Brønshøj

30     Advarsel      Jacob Rasmussen, FC Roskilde

33     1-0                Fosgaard, Brønshøj

44     Advarsel      Mark Leth Petersen, Brønshøj

64     Advarsel      Anders Nielsen, FC Roskilde

72     2-0                Simon Bræmer, Brønshøj

76     Advarsel      Martin Nielsen, FC Roskilde

85     2-1                Anders Qvist, FC Roskilde

 

Ind- og udskiftninger:

Min.       Ind                                          Ud                                         

11          Martin Nielsen                     Jesper Håkansson

57          Emil Nielsen                        Lasse Hansen

75          Kevin Bechmann Timm     Jens Mårtensen                 

 

Ikke benyttet:

Nr.    Spiller                      

1       Esben Madsen

5       Casper Grønn

12     Christian Møller

 

Betsafe Ligaen 2011/2012 er nu slut og spillere og stab holder sommerferie.

Tak for sæsonen og tak for den uvurderlige støtte, vi altid har fået fra vores supportere i Ørnereden og fra jer, der rejste med holdet rundt og støttede os til mange af udebanekampene.

På gensyn i sæson 2012/2013!