500 kampe for Roskilde

er det blevet til for familien Chabert. Tre generationer: Morfar Gert, mor Christina og yngste skud på stammen, Andreas Chabert Christiansen. Det skete med Andreas’ deltagelse i pokalkampen i Odense sidste onsdag.

Gert Chabert, f.07.12.1946, kom til RB 1906 lokket af bla. Bo Malmberg som han gik i skole med på Sct.Jørgen. Året var 1963 og året hvor netop Sct.Jørgens skole vandt Ekstrabladets skolefodboldturnering. Gert fik debut på divisionsholdet i en træningskamp (de talte med frem til og med 1968) mod Næstved 13. oktober 1964 og som ynglingespiller opnåede han dette år seks kampe på holdet og med to mål til følge. Gert oplevede ikke nedrykningen i 1967 – hans udgang fra militæret kiksede – men var til gengæld med i 1975, da det atter gik den rigtige vej.

Gert var en meget flittig spiller og man kunne altid regne med en 100% indsats. Mest var det som "halfback" eller "innerwing", men Gert har også prøvet andre pladser. Hans sidste kamp kom 18. september 1976, hvor vi hjemme tabte med hele 4-1 til B 1913. Gert er nr. 11 på herrernes liste med flest kampe, og det blev til hele 323 af slagsen.

Christina Chabert, f.02.09.1970, skulle selvfølgelig også spille fodbold i RB 1906, og i sæsonen 1991 blev det til debut på førsteholdet, der dengang spillede i Danmarksserien. De gode år i landets bedste række midt i firserne var forbi, men vi måtte tage til takke med et nyt yngre hold på næst- og trediebedste plan. Et af problemerne dengang var vel også, at trænerne gik ud og ind af dørene i Idrætsparken, og efter sæsonen 1998 var det ikke længere muligt at stille et seniorhold. Det blev for Christina derfor kun otte sæsoner på eliteplan og dermed et stop på i alt 156 kampe. Det er også nok til til endnu en 11.plads på stastistikken.

Andreas Chabert, f.15.04.2000, blev allerede som 11-årig scoutet af FC Nordsjælland og spillede her til han var 19. Lysten var lidt væk og det blev til lidt hyggebold i hans gamle klub, JGI (Jyllinge), på serie 3-plan, inden han blev kontaktet af Anders Theil. Der skulle ikke så meget overtalelse til og i efteråret 2020 startede han i FCR. Debuten var den 11. september og det blev til syv kampe i efteråret – desværre med en pause grundet skader.

I foråret 2021 blev det til yderligere ni kampe og her i efteråret var det i OB kamp nr. fem – i alt 21 kampe +  323 + 156  = 500.

Andreas fremhæver den gode stemning, der er i truppen, ikke mindst grundet tæner Michael Jørgensens tilgang til tingene, det gør bare, at det fungerer socialt.

NB! Gert’s svoger er, som mange måske ved, Claus B.Hansen, der også har spillet på RB 1906’s 1. hold. Skal vi lægge hans kampe til, ja, så er vi på 600 i familien!

Af Bjørn Jensen