FCR vs KFUM

Af Bjørn Jensen

KFUM’s Boldklub, Roskilde, eller "KUMF'ERNE" som det hedder i vores ende af byen, endte med os i den nye 3. Division, og det er nu tredie gang at de to Roskildeklubber mødes i divisionerne.

Roskilde KFUM er stiftet 14. maj 1929. Klubben havde i mange år problemer med træningsplads med kun to timer til rådighed om  ugen i Roskilde Idrætspark. Man kom herefter til at træne i hhv. Folkeparken og Den gamle Dyrskueplads – begge steder med omklædning i det fri – det havde RB 1906 jo også prøvet.

I 1958 rykker man på Hedegårdenes Skole med omklædning på skolen og endelig i 1960 havde kommunen bygget et lille klubhus med omklædningsrum og her holdt man så til i mange år – og samme år opstod det fine medlemsblad ”Finten”, som i 60 år har haft Kurt Skjoldby som redaktør, og i mange år også som trykker -  en person som vi også har haft megen glæde af i RB 1906. I mine ungdomsår var der mange gode kampe i samme række med KFUM – jeg havde John Sørensens far, Freddy, som træner, mens Kurt stod for gutterne i KFUM – det har vi snakket meget om siden, ikke mindst til Kurt’s 80-årsdag sidste år i januar. Vi har også været dommere sammen ved vor klubbers mange indestævner - sådan kunne vi også have det med KFUM !

KFUM fyldte 50 år i 1979 og rykkede samtidig til det gode anlæg på Lillevang – et anlæg, deres altid aktive Byggefond frem til i dag fortsat med egne midler har formået at forbedre- det kan vi kun tage hatten af for.

KFUM har i flere perioder været i Danmarksserien, bl.a. i 1992, hvor de var sammen med vort 2. hold, der klarede sig pænt, selv om 1. holdet rykkede ned året efter!

I denne sæson er FCR foran med ti point inden lørdagens opgør.

Den første kamp i ”Parken” endte 1-0 til FCR (mål Andreas Maarup), mens det den 1. maj på Lillevang bev til uafgjort 1-1 – FCR’s mål scoret af Monday. Kampen var på daværende tidspunkt endnu et af KFUM’s skridt væk fra bunden, så vi nu på lørdag - igen på Lillevang - kan have det tredje lokale divisionsbrag mellem de to naboklubber.

Værd at bemærke er det i øvrigt at rækkens tre topscorere tørner sammen. Valdemar og Monday har hver scoret ni gange - i alt 18 mål - halvdelen af FCR’s 36 mål, mens Oliver Nick Lassen har scoret otte af KFUM’s 17 mål.

God kamp!