Tallene bag FC Fredericia - FCR 1-7

Af: Alfred Winther Groth

Da vi i søndags slog Fredericia med tenniscifrene 7-1 var det ikke kun en vigtig sejr for selvtilliden og spillet, men i lige så høj grad en kamp, der skriver sig ind i FC Roskilde-historien. Her kommer et par sjove facts om kampen og hvor den placerer sig i rekordbøgerne:

• Tredje største sejr i klubbens historie. Kun overgået af to pokalsejre på 0-8 over henholdsvis Boldklubben Hellas og FC Nakskov.
  • Mest målrige sejr i klubbens historie. Sejren overhaler 6-1-sejren over SC Egedal i 2. Division fra 2013.
  • Flest mål scoret i en turneringskamp. Vi har før scoret seks mod henholdsvis Gentofte VI, Nykøbing FC og førnævnte SC Egedal. Men aldrig før har Ørnene scoret syv mål!
  • Tre mål blev Emils fjerde hattrick i karrieren. Tidligere på sæsonen scorede Emil Nielsen sit tredje hattrick i karrieren, da vi slog Fremad Amager 5-2 i SydBank Pokalen. I 2. Division er det blevet til hattrick mod Nordvest FC og BK Frem. Han har ikke prøvet at score tre mål før i 1. Division.
  • Største udebanesejr i FC Roskildes historie. I 2014 slog Nykøbing FC med 6-0 på udebane, men aldrig før har vi scoret syv mål på udebane, og det bliver dermed den største udebanesejr, vi nogensinde har vundet.
  • Næststørste udebanesejr i NordicBet LIGAEN. Kun én gang før har et hold vundet med mere end syv mål på udebane i landets næstbedste række. Det skete da Esbjerg fB slog Jammerbugt FC 0-7 i 2012.