FCR slog Brøndby

Tirsdag aften spillede hele byens hold første test match frem mod turneringsstart. Og det var ikke hvem som helst, vi mødte. Selveste Brøndby IF kom på besøg i Kirke Såby, som venligst havede lånt deres hyggelige anlæg ud til denne match mellem “hjemmeholdet” FCR og superligaklubben Brøndby IF. En match der højst overraskende endte med en 2-1 sejr til Roskilde mandskabet.

Brøndby der er væsentlig længere fremme grundet superligastart 3 uger før 1. Division måtte forventes at have noget mere fart i benene end Roskilde spillerne. Men sådan skulle det ikke være, da vi ganske godt matchede holdet fra den københavnske vestegn, både fysisk, teknisk og løbemæssigt. I første halvleg var det faktisk Roskildeholdet, der havde et lille overtag, samt de absolut største chancer, og helt fortjent kom foran. Ganske viist på et selvmål af Anders Randrup, der godt presset af Nekolaj Mikkelsen mistimer sin clearing og sender bolden i eget net. Opspillet til målet var dog et glimrende eksempel på, hvad et par hurtige førstegangs berøringer kan gøre og at det så endte med et selvmål er i den sammenhæng irrelevant.

Det lykkes senere Brøndby’s Jens Stryger Larsen at udligne med en flot scoring efter at det endelig lykkedes for Brøndby med nogle hurtige kombinationer, hvor Jens Larsen sluttede af med at tippe bolden over FC Roskilde keeperen, der var chanceløs. Dette var resultatet efter 1 halvleg hvor Roskilde mandskabet burde have ført med et enkelt eller to mål, efter Jeppe Kjær misbrugte to 100 % chancer alene med Brøndby keeper Stephan Andersen.

Efter pausen kom Brøndby lidt mere med og blev langsomt mere og mere dominerende, dog uden for alvor at blive farlige. Dog måtte Esben Madsen i Roskilde målet op med en enkelt super redning. Midtvejs i anden halvleg fik hurtige Jeppe Kjær så fremtvunget et straffespark efter nogle hurtige og gode driblinger, da han i høj fart runder en Brøndby forsvarer, der holder fast i Kjærs trøje , så han ikke kunne afslutte. Straffesparket scorede Tobias Perch Nielsen usvigeligt sikkert på. Brøndby prøvede herefter at presse spillet op på Roskildes banehalvdel, uden dog at blive alt for nærgående, så ud over et par halve chancer blev det ikke til mere.

Sportschef Jesper Sommer var efter kampen ganske godt tilfreds og udtaler; Uanfægtet resultatet og selvom det selvfølgelig giver selvtillid at vinde, så var det dejligt at se vi både fysisk og mentalt var ganske godt med i hele kampen og vi har jo kun trænet en uge hvor Brøndby er noget længere fremme. Samtidigt havde vi en del nye ansigter med som jo selvfølgelig lige skal finde sig til rette på Roskilde holdet og finde ud af spil konceptet. Samtidigt stiller Brøndby bortset fra Krohn Delhi op i absolut stærkeste opstilling, hvor vi til kampen slet ikke brugte Casper Grønn, Jesper Håkansson, Ole Budtz eller Andreas Bak, så viser vi har en ganske dygtige spillere i vores trup slutter sportschefen.

Kampen blev overværet af små 1000 tilskuere på det hyggelige anlæg i Kirke Såby, hvor vi også spiller de kommende træningskampe.