Optakt til FC Roskilde - Vendsyssel FF

Så byder vi velkommen til en ægte "6-pointskamp", når FC Roskilde og Vendsyssel FF søndag tørner sammen i Roskilde Idrætspark.

FC Roskilde og Vendsyssel FF ligger side om side, og begge kæmper om at holde så meget fast i toppen, at det måske kan kaste play-off kampe af sig. Begge hold har 45 point efter 28 kampe, og kun det faktum, at Vendsyssel FF har en bedre målscore end FC Roskilde (på fem mål), gør, at de ligger nummer fire i tabellen. FC Roskilde indtager femtepladsen.

Afslutningen af NordicBet Ligaen spidser efterhånden til og er sjældent set mere spændende. Der er kun fem point mellem de fem første hold - og der er stadig fem kampe tilbage. FC Roskildes resterende kampprogram er, ud over søndagens modstander, Nykøbing FC, Fremad Amager, FC Fredericia og så et brag af et lokalopgør mod HB Køge til at afslutte denne medrivende sæson. Vendsyssels ser på papiret lidt sværere ud, da Skive, FC Helsingør, HB Køge og Hobro venter forude.

Men den kloge strategi er jo, at tage en kamp ad gangen, så man har fokus på rette sted. Dagens modstander har haft en turbulent sæson, der startede med placeringer i bunden af tabellen, men har så arbejdet sig op i toppen. Holdet har skiftet træner, og nu sidder Erik "TryllErik" Rasmussen ved roret.

Truppen tæller mange dygtige spillere og af de mere velkendte navne kan nævnes målmand Jesper Christiansen, Chris Sørensen, Mads Greve, Christian Overby, Tiago Leonco og Thomas Dalgaard.

De tidligere kampe mod VFF i denne sæson har budt på to udebaneopgør for "De lyseblå". Først det grimme nederlag på 5-0 i september 2016 og så 2-2 kampen i årets sidste kamp. Vendsyssel FF udlignede i sidste sekund og FC Roskilde mistede dermed 1. pladsen.

Vi har, efter en periode hvor tingene ikke rigtig gik vores vej, senest besejret Hobro på udebane med 1-2. Så troen på at holdet kan finde det gode spil frem igen, er tilbage. Alle spillere og trænerstaben er dog samtidig godt klar over, at der skal leveres en præstation fra den øverste hylde, og at der skal fightes med næb og klør, hvis det skal kaste point af sig på søndag. Kampen fløjtes i gang kl. 13:45.

Så alle forudsætninger for at det skal blive et brag af en kamp er til stede.

FC Roskilde ønsker alle en rigtig god, fair og seværdig kamp.