Videre til 2. runde i Sydbank Pokalen

3. august 2021

FC Roskilde spillede her til aften 1. runde i Sydbank Pokalen.

Modstanderen i Ballerup Idrætspark var BSF (Ballerup-Skovlunde Fodbold), der i sidste sæson rykkede ned fra Danmarksserien til Sjællandsserien - et enkelt mål endte med at blive afgørende. De vandt sidste kamp 3-0, og havde de vundet 4-0 havde de overlevet. De spillede nedrykningsspillet sammen med RB 1906.

I aften var hjemmeholdet så oppe i mod FC Roskilde, der på alle spillets facetter viste sig at være bedre. Det skal dog siges, at FC Roskilde ikke var helt oppe på samme niveau som de to testkampe.

FC Roskilde formåede igen at holde et "clean sheet", hvilket er meget positivt. Men det var som om, at der manglede skarphed i det offensive spil. Lige fra kampens start producerede FC Roskilde flere gode tilbud, men slutproduktet manglende ofte.

Hjemmeholdet kom dog reelt aldrig "til fadet", og de havde dårligt nogle regulære målchancer. Der til være FC Roskildes defentiv for stærk - og debut-keeper, Kristoffer Monty, tog sig roligt af de få bolden, der kom inden for rammen. Det hele var ganske ufarligt.

Mads Julø viste dog igen et par prøver på sine offensive kvaliteter og var involveret i begge mål, der begge blev sat ind i 2. halvleg.

Først fik han en fin aflevering i højre side, hvorefter han afdriblede sin direkte modstander der måtte tage ureglementerede midler i brug - i straffesparksfeltet. Dommer, Philip Warburg, pegede helt korrekt på 11 meter-pletten. Monday Etim tog sig sikkert af straffesparket, da han lokkede målmand, Kasper Sørensen, til at springe til den forkerte side, og bragte FC Roskilde foran.

Blot syv minutter senere lukkede Julø selv kampen. "Mac" bryder fint BSF's forsøg på opspil, midt på banen, han driver bolden frem mod midten af feltet - lægger den ud til højre, hvor Julø flot tager et træk ind i banen og sender bolden i netmaskerne helt ude ved modsatte stolpe med en dejlig "følt" afslutning. Julø har nu scoret to kampe i streg.

Man kan ikke betegne aftenens indsats som prangende, men holdet tog "pligt-sejren", og sendte FC Roskilde videre til 2. runde af pokalturneringen. Så holdet fik, hvad de kom efter. Men der skal nok strammes lidt op hist og her, når først 3. Division går i gang på lørdag ude mod oprykkerne fra Herlev IF.

Monday og Julø stod hver for en "kasse" i aftenens pokalsejr. FC Roskilde kunne i aften præsentere den nye flotte Puma kamptrøje.

Kampen bød såmænd også på en "baneløber" - det var godt nok en ganske ung en af slagsen, men dommeren måtte stoppe kampen for et øjeblik. Det lille barn kom ikke noget til og blev hurtigt hjulpet ud fra banen igen :-)

Kampfakta


Ballerup-Skovlunde Fodbold - FC Roskilde 0-2 (0-0)

Tirsdag, den 3. august 2021, kl. 18.15

Ballerup Idrætspark

Tilskuere: 165

Sydbank Pokalen

Dommer: Philip Warburg

Linjedommere: Paul Nyberg & Russel Jones 

 

Startopstilling:

Christoffer Monty

Casper Neerborg

Andreas Chabert

Andreas Hermansen (anfører)

Benjamin Lund

Tobias Noer

Mathias "Mac" Christensen

Andreas Maarup

Magnus Krogh Hansen

Mads Julø

Monday Etim

 

Kampforløb:

37' Advarsel Rasmusen Larsen (BSF)
42' Advarsel Kasper Sørensen (BSF)
60' 0-1 Monday Etim, straffespark (FCR)
61' Advarsel Monday Etim (FCR)
67' 0-2 Mads Julø (FCR)
84' Advarsel Mads Julø (FCR)

 

Ind- og udskiftninger:

Min Ud Ind
64' Magnus Krogh Hansen Ali Haider Shah
64' Tobias Noer Sebastian Elvang
76' Benjamin Lund Valdemar Schousboe
76' Andreas Maarup Mikkel Hallberg Nielsen
85' Andreas Chabert Oliver Juul

 

Ikke benyttede spillere:

Mark Leth Pedersen

Conrad Kromann