Nicolai Vallys: Har lært at være fodboldspiller

2. juli 2019

Af: Alfred Winther Groth

Efter blot et år i FC Roskilde er Nicolai Vallys fløjet fra Ørnereden. Hans læringskurve er fulgt med det store og uomtvistelige talent, hvorfor næste skridt nu er Superliga med Silkeborg IF. Selv ser Vallys tilbage på et år, hvor han så at sige er blevet bedre til at være fodboldspiller – i alle jobbets faceter:

• Jeg er blevet bedre til de ting, jeg i forvejen var god til. Men der, hvor jeg har lært mest, er i det at være fodboldspiller,
  • Jeg kom fra Skovshoved, hvor hver træning var et socialt arrangement efterfulgt af øl og pizza til et professionelt setup. Jeg må ærligt indrømme, at jeg i starten var lidt bange for, hvor ”hårdt og professionelt”, det ville være. Men drengene tog så godt imod mig. De tog mig ind og hjalp mig med at lære, hvad det vil sige at træne hårdt og være helt til stede, når man træner.

Nu er det nye himmelstrøg, der venter for Vallys, der med sin store charme og smil har været en stor figur for mange i og omkring klubben. Forud venter Søhøjlandet, hvor Superliga-fodbold står på menuen næste sæson. Det er et helt naturligt skridt for det unge talent, der bestemt tror på, at han kan gøre sig gældende på landets største scene:

• Det første stykke tid i Roskilde brugte jeg på at vænne mig til niveauet og træningsmængden. Det ser jeg frem til at gøre igen, da jeg er overbevist om, at det kan være med til at gøre mig bedre. I bund og grund handler det om at vænne sig til niveauet, så hurtigt som muligt.

Han glemmer dog ikke, at skridtet fra 2. Division til NordicBet LIGAEN var stort. Derfor er det også vigtigt for Vallys at sætte et ordentligt punktum og sige tusind tak til alle de mennesker og ildsjæle, der har formet hans tid i FC Roskilde:

• Jeg vil rigtig gerne sige tak til alle i og omkring klubben; Tak til Mette (Refsgaard, red.), Ole (Budtz, red.) og Alfred (Winther Groth, red.) på kontoret for at være med til at byde mig velkommen. Salle skal i den grad også have en stor tak for det hårde arbejde, han har lavet i klubben det seneste stykke tid – og været med til at gøre skiftet muligt,
  • Uden det skal lyde som den store takketale, skylder jeg også Anders Theil meget for sidste år at være med til at hente mig til klubben og tro på mig,
  • Og til allersidst vil jeg gerne takke både fansene og drengene på holdet. Det er klart stemningen og samværet i omklædningsrummet, som jeg kommer til at savne allermest i FC Roskilde, slutter den nyslåede Superliga-spiller af.

Nicolai Vallys nåede at bære den lyseblå trøje med nummer 11 på ryggen i 28 kampe i sæsonen, hvor det blev til syv scoringer. Vi takker for det hårde arbejde og de mange gode øjeblikke. Al held og lykke!