Optakt til Silkeborg - FC Roskilde

Af: Alfred Winther Groth

Løber foråret ind: Lønstrup trives godt som underdog!

Christian Lønstrup tror bestemt på, at der er muligheder for succes i sæsonåbningen mod Silkeborg IF.

Nu sker det! Bolden ruller igen, og vi tager hul på forårssæsonen i NordicBet LIGAen. Det bliver et forår, hvor alt er på spil. Der bliver kamp til stregen de næste mange måneder, og vi lægger ud med et svært opgør på udebane mod Silkeborg IF.

En yderst vigtig – men ikke altgørende – kamp i det jyske: "At komme godt fra start betyder meget, selvom det ikke er den kamp, der kommer til at betyde alt. Men den vil give mig en god pejling om, hvor vi er i forhold til rytme og det konditionelle. Alle forventer nok, at vi ikke får point med derfra. Så vi har ikke det store at tabe", siger cheftræner Christian Lønstrup

Siden efterårssæsonen blev afsluttet med et forstemmende nederlag i Lyngby, har drengene knoklet på træningsbanen og til alle træningskampe. Særligt efter en afsluttet juleferie har der været knald på. Ingen har hvilet på laurbærrene og i løbet af de otte træningskampe har alle fået muligheden på skift. Men de kan bruges til lidt nu. Tændingen i 1. Division er noget ganske andet.

Lønstrup fortsætter: "Jeg er spændt på at se, hvad vores status er efter flere måneder kun med træningskampe. Silkeborgs hjemmebane er et svært sted at spille – de er et af de måske to bedste hold i rækken. Vi er ikke favoritter, og det viser omverdenen også, hvis man for eksempel kigger på odds. Vi har i lang tid trænet på et godt niveau og spillet nogle gode træningskampe, hvor alle har fået spilletid. I den her uge har vi prøvet at docerer træningen, så vi her i slutningen af ugen ikke træner så hårdt og er friske på søndag – det forsøgte vi i efteråret, og det gik fint"

Til søndagens opgør mod Silkeborg er favoritværdigheden ikke just på vores bord. Men dermed ikke sagt, at drengene går ind til kampen med bukkede hoveder som kuede hunde. Selv på træningslejren havde Silkeborg nemlig øjne og ører på os, hvorfor de helt sikkert ikke ser det som en walkover.

"Jeg tror bestemt, at vi vil se et Silkeborg-hold, der har respekt for os. De har sendt scouts ud for at se vores sidste fire træningskampe. Det er et tegn på, at de holder øje med, hvad vi laver. Vi viste også i efteråret, at vi kan være rigtig gode, når der ikke er særligt store forventninger. Vi kan godt få point med fra Silkeborg – men det bliver meget svært. Vi prøvede dog noget i efteråret, der var endnu sværere mod bedre hold. Så det er ikke mission impossible", slutter Christian Lønstrup af.

Husk, at du kan komme gratis med til kampen i Silkeborg. Fangruppen arrangere bustur – og det kan du læse meget mere om her.

Roskilde vs Silkeborg

Af Bjørn Jensen

Silkeborg I.F. har flere idrætsgrene på programmet og er stiftet forholdsvis sent: 26.april 1917, og har dermed nu godt 100 år på bagen.

Silkeborg havde huseret mange år i den bedste jydske række inden det blev til JM i 1960, men først året efter lykkedes via den daværende kvalifikationsturnering (4.division) at komme med i 3.division i 1962.

Det blev dog et kort ophold med nedrykning til følge men med hjemmesejr over RB 1906 på 2-0. I efteråret tog RB’erne dog revanche på hjemmebane og vandt med 6-2 på tre mål af Thomas Christiansen samt Jens Olsen, Poul Marcussen og Ib Petersen (senere Glaser).

RB møder i øvrigt næste gang Silkeborg i 1977 – taber begge kampe (1-4 hjemme og 1-2 ude) men det er jyderne der må rykke ned alligevel, og det var året inden domkirkebyens stolte sønner spillede sig op i landets næstbedste række sammen med Herfølge og Viborg.

I 1966 fik turneringerne ny struktur. 3.division blev opdelt i en øst- og en vestkreds og Danmarksserien kom til. Silkeborg vandt vestkredsen og kom dermed i 3.division. Herefter kom år med op- og nedrykninger inden man i 1982 vandt DS, kreds 4. Samtidig indførte man betalt fodbold og i sæsonen 1988 var man pludselig i landets bedste række.

Kulminationen  kom i sæsonen 1993/94 med det første (og hidtil eneste) Danmarksmestskab med den senere landstræner, svenske Bo Johansson i spidsen. Endvidere vandt klubben DBU’s Pokalturnering i 2001 med finalesejr på 4-1 over AB.

Blandt de kendte profiler med fortid i Silkeborg er bla. Morten Bruun (Mr.Silkeborg), Troels Bech og Keld Bordinggård, der også alle har været trænere i klubben. Heine Fernandez, Martin Laurersen, Peter Kjær og Jesper Thygesen er andre kendte, men ikke mindst Rajko Lekic, der jo opnåede 40 kampe på to sæsoner (2012/13 og 13/14) for FC Roskilde med 19 mål til følge.

Den første kamp var 19.august i Roskilde hvor Silkeborg kunne drage hjem med en sejr på 1-0 i overværelse af 775 tilskuere. (Datoer, resultater og målscorere fra samtlige Roskilde-Silkeborg opgør kan ses andet steds på denne hjemmeside).

Kampen spilles på den nye ”JYSK Park” med 10.000 overdækkede pladser (heraf 6000 sidde). Rekorden er allerede 9.411, men så mange kommer der næppe på søndag. Banen har standardmål på 105 x 68 m og et lysanlæg på 1.500 lux.

De hidtil kun 18 indbyrdes opgør er fordelt som følger:

Antal kampe Vundet Uafgjort Tabt Målscore
RB 1906 - SIlkeborg IF 12 3 3 6 17-20